Kadın Hakları Projesi Kapanış Konferansı

Kadın Hakları Projesi Kapanış Konferansı

AB ve Türkiye arasında finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu-III Siyasi Kriterler Hibe Programı (CSD-III/PC) kapsamında, Avrupa Birliğine Uyum, Gelişim ve Çağdaş Yaşam Derneği  tarafından uygulanan Yüreğir Belediye'sinin de iştirakçi olarak katıldığı Kadın Hakları Projesi Kapanış Konferansı halkın yoğun katılımı ile 8 Ekim 2015 tarihinde Çağdaş Yaşam Derneği Başkanı Sn. Feride Demir tarafından Adana/Yüreğir Fatih Terim Kültür Evi'nde Saat 14:00 gerçekleştirildi. 

Konferansa; Adana Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sn. Sevil Can, milletvekili adayları Sn. Talip Küçükcan, Sn. Berzan Toprak ve Sn. Müberra Kara'da katıldılar. 

Sn. Berzan Toprak ve Sn. Talip Küçükcan'ın ortak görüşleri arasında "kadına saygının önemine vurgu yaparak meclisteki kadın sayısının arttırılması artı aile kavramının korunması gerektiği " üzerinde durdular.

Kadın ve aile şiddetinin toplumsal sorun olduğuna dikkat çeken milletvekilleri bu konuda her daim desteklerini vereceklerini de bildirdiler.

Ayrıca ; 

Proje Koordinatörü Feride Demir, amaçlarının Avrupa’daki sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak Adana’daki STK'ların insan hakları ve toplumsal cinsiyet temelli çalışmalar konusunda, kurumsal ve operasyonel kapasitelerini geliştirmek olduğunu söyledi. Yüreğir Belediyesi’nin kültür evlerinde düzenli seminerler ve faaliyetler ile en az bin kadın ve 500 erkeğe insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında eğitimler vereceklerini aktaran Demir, bununla birlikte toplumsal cinsiyet perspektifini güçlendirmeye çalışacaklarını vurguladı.

 

 

 

 

 

 

 

AVUSTURYA’DAN ÖRNEKLER

Daha sonra söz alan Avukat Muhal İkikardeş bugüne kadar kadınlara ve erkeklere verilen kadın hakları eğitimleri ile ilgili bilgi aktardı. Avukat Muhal İkikardeş, eğitimlerde erkeklerden kadınlara verilen hakların fazla olduğu konusunda şikayetlerin geldiğini belirtti. Eğitimlerde Türk Ceza Kanunu’ndaki uygulamaların yaşanan güncel olaylarla katılımcılara anlatıldığını ifade eden Avukat Muhal İkikardeş, daha sonra Avusturya’da kadına yönelik şiddet ile ilgili yapılan uygulamalardan örnekler verdi.

KADINLAR YASAL HAKLARINI ÖĞRENİYOR

İnsani Değerleri Yüceltme Derneği Başkanı Berrin Ünlü de son iki yıl içerisinde Adana’da kadın hakları ve kadına yönelik şiddet ile ilgili gerçekleştirilen faaliyetler konusunda konuştu. Bu projenin uygulanmasına da dernek ve Adana Kadın Sığınma Evi Derneği olarak destek olduklarını aktaran Ünlü, eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerine katıldıklarını, eğitim alan kadınların yasal haklarını öğrenmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program halktan alınan soru cevaplarla ve katılımcılara hediyelerle son buldu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.