M.Akif'e hakaret davasında sürpriz gelişme

M.Akif'e hakaret davasında sürpriz gelişme

Tarhiçi yazar Kadir Mısıroğlu, İstiklal şairi Mehmet Akif hakkındaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi, Akif'in torunları ise davayı geri çekti.

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon Hanımefendi, 12 Mart 2012 İstiklal Marşı’nın kabul etkinlikleri haftasında yazar Kadir Mısıroğlu hakkında, Mehmet Akif Ersoy'un hatırasına hakaret ettiği ve İstiklal Marşı'nı alenen aşağıladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Yazar Mısıroğlu hakkında suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına sunan Argon, “Mısıroğlu'nun çeşitli internet sitelerinde, dedesi Mehmet Akif Ersoy hakkında hakaret içerikli yazılar yazdığı, Mısıroğlu'nun yazdığı yazılarla da İstiklal Marşı'nı aşağıladığı kaydedilmişti.

Dilekçede, ''Milletin birliğinin, bağımsızlığının ve onurunun simgesi olan İstiklal Marşımızın bu şekilde aşağılanmasının suç'' olduğuna yer verilerek, TCK'da 'İstiklal Marşını alenen aşağılayan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır' hükmünün yer aldığı ifade edilmişti.

Mehmet Akif’in Torunu Selma Argon Hanımefendi ''Bu mesele tek tek vatandaşlara düşmemeli. İstiklal Marşı, hepimizin milli marşıdır. Hepimizin sevdiği, okurken gözlerimizin yaşardığı biricik marşımızdır. O bizim eleştiri konumuz olmamalı. Eleştiri yolu herkese açık ancak fikirler açıklanırken hakarete varmamak gerektiğini ifade etmiş, ''Aksi takdirde insanlar kırılıyor, üzülüyor. Ben bu olanlardan dolayı çok üzgünüm. Burada bu suç duyurusunda bulunmuş olduğum için de üzgünüm'' şeklinde duygularını ifade etmişti.

KADİR MISIROĞLU’NDAN ÖZÜR

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı davalı Kadir Mısıroğlu’nuun ikamet adresinden dolayı suç duyurusunu Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirmiş ve soruşturma açılmıştı. Ancak Kadir Mısıroğlu, dava tebliğatinin adresine ulaşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un torunlarıyla temasa geçmiş, “Akif’in ailesiyle davalık olmak istemediğini beyan ederek, sözlerim yanlış anlaşıldı, maksadını aştı, aileden özür diliyorum” diyerek üzüntüsünü ve pişmanlığını dostların huzurunda beyan etmiştir. Mısıroğlu, yanlış anlamalara neden olan internetteki video kayıtları ve kendi internet sitesinde bulunan beyanlarında düzeltileceği sözünü vererek pişmanlığındaki samimiyetini ifade etmiştir. Bu samimi hava üzerine Selma ve Ferda Hanımefendiler 2 Temmuz 2012 günü Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Kadir Mısıroğlu hakkında verdikleri hakaret dilekçesini çekmişlerdir.

AİLESİ ARTIK AKİFDER ARACILIĞIYLA DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞACAK

Selma ve Ferda Argon Hanımefendiler, bundan böyle Mehmet Akif Ersoy’un ailesi olarak Dedesi Mehmet Akif Ersoy’la ilgili olarak yürütülecek çalışmaları ve aile hatıralarına ilişkin gelişmeleri kamuoyuyla yeni kurdukları ve kendilerinin de onursal başkan oldukları Mehmet Akif Ersoy Düşünce Derneği (AKİFDER) aracılığıyla paylaşacaklarını da ifade ettiler.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum