KADİR SARMUSAK'TAN 2 BOMBA İDDİA?

KADİR SARMUSAK'TAN 2 BOMBA İDDİA?

28 Şubat sürecinin önemli aktörlerinden birisi olan o dönemde onbaşı olarak askerlik yapan Kadir Sarmusak, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komiyonu'na konuştu.

 

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu dün 28 Şubat'ta öne çıkan isimlerden birisi olan Kadir Sarmusak'ı dinledi. Aslen polis olan ve 28 Şubat sürecinde asker olan Kadir Sarmusak Komisyon'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sarmusak iki önemli iddiada bulundu. Sarmusak'a göre 28 Şubat döneminde generaller borsaya para yatırıp spekülasyon yaptı, asker sol örgütlere silah dağıttı.

BORSA DÜŞMEDEN ÖNCE HİSSELERİNİ SATTILAR

Sarmusak, 28 Şubat'ta bazı generallerin borsa oyununu deşifre etti. Sarmusak üst düzey bazı generallerin 28 Şubat'ta borsaya 100- 150 bin dolar para yatırıp spekülasyon yaptığını ileri sürdü. Sarmusak, ismini verdiği generallerin ülkenin genel havasına göre borsadaki paralarını bazen çektiğini, bazen de artırdığını belirtti. Bu borsa hareketlerinden birinin de Sincan'da tankların yürütüldüğü 4 Şubat'ta yaşandığını iddia eden Sarmusak, " Borsadan kağıt satın alan generaller, tanklar Sincan'a çıkmadan bir gün önce bütün hisse senetlerini sattı" ifadelerini kullandı.

ASKER SOL ÖRGÜTLERE MÜHİMMAT DAĞITTI

Kadir Sarmusak, askerin, Niğde'de bulunan bir askeri mühimmat deposundan alınan mühimmatı askeri araçlarla getirdikleri Adana kırsalında sol örgütlere dağıttığını iddia etti. Sarmusak 28 Şubat döneminin aktörlerinden Aczimendiler’in bir kısmının asker olduğunuda ileri sürdü.Bazı bilgileri Eskişehir eski Emniyet MüdürüHanefi Avcı'ya verdiğini de ileri süren Sarmusak, "Beni Süleyman Demirel ihbar etti" dedi.

Komisyon çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sarmusak şunları söyledi: ''Mahkemem bittiği gün bütün basın mensuplarına 'Türkiye'de her şey değişiyor. Artık bugünden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demiştim. 15 yıl geçti, hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Ve artık 'askeri sır' diye bir şey de kalmadı. Bugün geldiğimiz nokta,bizimiçin iyibir noktadır.Ben de üstüme düşen görevi, bana ne verildiyse onu yapmaya çalıştım, onların talep ettiği doğrultuda. Vatana olan son görevimi de yaptığımı düşünüyorum. 15 yıl boyunca bir çok kişi konuştu. Ne kadar çok konuşuluyorsa o kadar bilgi kirliliği oluyor. Bilgi kirliliği, toplum mühendisliği devam ediyor bu şekilde. Ama sabit noktalarla, somut şeylerle konuşursanız bir sıkıntı olmaz. Ama bilgiyi kirletirseniz, olanı da saptırmış oluyorsunuz.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.