Sarıgül Aday Olmayacak İddiası!

Sarıgül Aday Olmayacak İddiası!

TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası'nda yerel seçimler ve dershaneler tartışıldı.

İstanbul'da seçim yarışı kızışıyor! Erdoğan'ın İstanbul için Kadir Topbaş'ı bir kez daha aday göstereceği tartışılırken, CHP'nin İstanbul adayı ise henüz netleşmedi. Türkiye gazetesi yazarı Melih Altıok, CHP'de sanıldığı üzere Sarıgül'ün aday göstermeyebileceğini iddia etti. Altıok'a göre Sarıgül'de aday olmak istemiyor!

Yerel seçimleri bu kez gazeteciler TGRT Haber'de yayınlanan Basın Odası'nda tartıştı.  

Programda konuşan Yeni Şafak gazetesi yazarı Murat Aksoy, İstanbul'da CHP'nin adayının Mustafa Sarıgül olduğunu ve bunun da değişmeyeceğini söyledi. Gürsel Tekin faktörüne rağmen Kılıçdaroğlu'nun Sarıgül'ün ismini açıklayacağını iddia eden Aksoy, İstanbul'da seçimlerin her iki taraf içinde oldukça zorlu geçeceğini söyledi.

"İSTANBUL ÇANTADA KEKLİK DEĞİL"

Gazeteci Yavuz Semerci ise İstanbul'un hiçbir parti için çantada keklik olmadığını söyledi. Sarıgül'ün, heyecanıyla kitleleri peşinden koşturabileceğini, Gezi olaylarından etkilenen ve ilk kez oy kullanabilecek gençler ile sandığa gitmeyenlerin oylarını alabileceğini anlattı. Semerci şunları söyledi:

"MHP adayına bağlı olarak, Kılıçdaroğlu'nun MHP tabanından aldığı 500 bin gibi bir oy oranını Sarıgül alabilir. Sarıgül, bir parça siyasette Tayyip Erdoğan ekolüne benziyor. Bütün seçim kitlesine hitap edebilecek bir üslubu benimsiyor. Şişli'deki oylara baktığınızda, aynı oyların, Şişli'de yaşayan AKP'lilerin oyunu bile aldığı görülmektedir. Bu seçim bence çok çantada keklik bir seçim değildir. Anketler AK Parti'yi gösteriyor; ancak 6 puanlık bir fark kapanabilir. 250 bin oyu çektiğiniz zaman kafa kafaya geliyorsunuz. AK Parti seçmenleri açısından, adayın profili oy açısından etkili olabilir; ancak bu CHP'li seçmen için geçerli değildir. CHP'li seçmen kimi gösterirse blok olarak oy alabilir. Sarıgül kendi tabanında bir dağılıma neden olmaz istanbul ilginç bir seçim olacak"

"SARIGÜL TAKLİT EDİYOR"

Serkan Kalemciler ise İstanbul'da seçmenin parti dışında önemli bir çoğunluğunun hizmete baktığını ifade etti. AK Parti'nin İstanbul'da iyi bir belediyecilik yaptığı düşüncesinde olduğunu kaydeden Kalemciler, Mustafa Sarıgül'ün Erdoğan'ı izlediğini ancak bunu çok gerçekçi olarak yapamadığını savundu.

"SARIGÜL ADAY OLMAK İSTEMİYOR"

Programın en ilginç çıkışını ise Türkiye gazetesi yazarı Melik Altıok'tan geldi. Altıok, Sarıgül'ün aday olmak istemediğini, Gürsel Tekin üzerinden mağduriyet yaratarak genel başkanlık istediğini savundu. İşte o ilginç sözler;

"Ben Sarıgül'ün, bu kadar şanslı olduğunu düşünmüyorum. Hatta Sarıgül'ün aday olmak istemediğini bile düşünüyorum. Bana göre İstanbul'da denildiği kadar, zorlu bir seçim olmayacak. Kılıçdaroğlu için düşünüyorsanız, aday olduğu dönemde bir hayli iyi bir rüzgar yakalamıştı. 

İstanbul sermayesinin her anlamda etkili. Merkez medyanın etkisi hala daha fazla ve bunların da Sarıgül'ü destekleyeceğini düşünüyorum. Örneğin Doğan Grubu hala etkindir ve Mustafa Sarıgül'e destek olacaklarını düşünüyorum. Bu adaylık sürecinde genel başkanlığı istiyor. Kaybedeceği bir seçim için, kendisine açılan krediyi bitirmeyeceğini düşünüyorum. Bir de bunun üzerine mağduriyet eklenirse, Gürsel Tekin de aday gösterilirse bu rüzgarla genel başkanlığa oynayacağını düşünüyorum. 

Sarıgül'ün yakın çevresinin de böyle düşündüğünü biliyorum. Eğer Gezi Parkı olayları deniyorsa bana kalırsa burada Sırrı Süreyya'nın bu oyları alabileceğini hatta CHP'den bile oy alabileceğini düşürüyorum. Bu nedenle solun blok halinde Sarıgül'e doğru yönelmesini olası görmüyorum."

HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.