Kadir Topbaş'a onur madalyası

Kadir Topbaş'a onur madalyası

Marmara Grubu Vakfı, Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı seçilmesi dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a onur madalyası verdi.

Vakfın, Dedeman Otel'de düzenlendiği aylık toplantıda konuşan Topbaş, İstanbul'un kendi değer ve özelliğiyle yaşam için bir ayrıcalık olduğunu belirterek, ''Bir ülke özelliği gösteren bir şehirdir İstanbul. Bu yüzden sadece idareciler değil, gücü yeten herkes bu şehir için sorumludur'' dedi.

Topbaş, İstanbul'a en iyi hizmeti sunmak için gayret sarf ettiklerini vurgulayarak, ''İstanbul'a ne kadar hizmet edersek edelim doyumsuz bir şehir. İstanbullular da VIP yaşama hazır insanlar. Bu bakımdan çok daha fazla çalışmak durumundayız'' diye konuştu.

İstanbul'da ekip çalışmasıyla başarıyı yakaladıklarını ifade eden Topbaş, ''UCLG ile de çok büyük bir sorumluluğu üzerimize aldık. Göreve geldiğimden bu yana dünyada olan her şeyi yakından takip ediyoruz ve zamanı iyi kullandığımız için her birine yetişebiliyoruz'' diye konuştu.

Somali'nin de aralarında bulunduğu bazı bölgelerde ekiplerinin çalışmalar yaptığını dile getiren Topbaş, ''Buralara nasıl bir destek verebileceğimiz konusunda dünya belediyeleri olarak bir çalışma yürütmekteyiz. Dünyanın herhangi bir yerindeki her türlü olumsuzluğa karşı müdahale edebilmek için çabalıyoruz'' dedi.

Topbaş, küresel ve bölgesel dengelerin değişimine tanıklık edildiğini, Avrasya ve Orta Asya bölgesi yeni bir güç haline gelirken, Türkiye ve İstanbul'un buna merkezlik yaptığını, bu sürecin iyi okunması durumunda etkin bir güç haline gelinebileceğini kaydetti.

İstanbul'un, Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük olduğunu vurgulayan Topbaş, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki tüm resmi kurum ve kuruluşların, özel idare ve bakanlıkların bir yılda yapmış olduğu yatırımların yüzde 26'sını biz yapıyoruz. Bunun ekonomik ve sosyolojik yansımaları ortadadır. İstanbul'daki görev sürecimizin bitmesiyle birlikte yapmış olduğumuz yatırımlar 44 milyar TL'yi bulacak. Dünya yerel yönetimleri bir ülkenin kalkınmasında başrol oynar. Bu yüzden bize daha çok görev düşmektedir. Sadece İstanbul'a değil, Türkiye'ye karşı da sorumluyuz.''

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Topbaş'ın İstanbul'u içten kucakladığını ve hiçbir ayrım gözetmeksizin geliştirmek konusunda önemli çalışmalar yaptığını anlatarak, ''Yakınındaki bir mesai arkadaşı olarak, onun yüreğini, heyecanını ve İstanbul'u bir dünya kenti yapma konusundaki arzusunu ve vizyonunu çok iyi biliyorum. İstanbul sevdası sebebiyle ona hayranlık duyuyorum'' dedi.

Sadece İstanbul için değil, tüm dünyada belediyelerle ilgili hizmetlerin yürütülmesinde bir dünya vizyonu oluşturulması bakımından Kadir Topbaş'ın heyecanının etkili olduğunu vurgulayan Mutlu, Topbaş'ın UCLG'nin başına getirilmesi dolayısıyla gurur duyduklarını söyledi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da katıldığı törende Vakıf Başkanı Akkan Suver, Topbaş'a onur madalyasını takdim etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.