Kadir Topbaş’tan TADF Ofisine Ziyaret

Kadir Topbaş’tan TADF Ofisine Ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ofisini Ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) ofisini Ziyaret etti.

Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Birliği toplantısına katılmak için New York’ta bulunan UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nu ziyaret etti. TADF Başkanı Ali Çınar, Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ofislerine gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü teşekkür ederken, Mayıs ayında yapılacak Türk Günü Yürüyüşleri ve Festivalleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Başkan Çınar, İstanbul gibi dünyanın en güzel şehirlerinden birinin tanıtımını, New York Türk Günü yürüyüşünde görmek istediklerini belirterek Topbaş’ı 19 Mayıs’ta düzenleyecekleri etkinliğe davet etti.

Çınar, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu’nun ilk 3 ayda yaptığı çalışmalar ve TADF Destekli Genç Türkler derneğinin düzenleyeceği, Ermeni Yalanlarına son mitingi konusunda Topbaş’a bilgi sundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, TADF başkanlığına seçilmesinden  ötürü Ali Çınar’ı kutlarken, 19 Mayıs’ta yapılacak Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali için gereken yardımı yapmaya hazır olduklarını söyledi. Birleşmiş Milletler’de yaptığı temaslardan da kısaca bahseden Başkan Topbaş, bir çatı kuruluş olarak TADF’nin Türk Amerikan toplumuna hizmetlerinin kıymetinin bilinmesi gerektiğini sözlerine ekledi. “Nasıl başlarsanız, öyle devam eder” diyen Başkan Topbaş, TADF Başkanı Çınar’a İstanbul konulu bazı hediyeler sundu. Başkan Çınar ise Topbaş'a ziyaretlerinden dolayı bir plaket takdim etti.  

TADF Başkanı Ali Çınar ve ekibi ayrıca TÜRKSOY programı münasebetiyle New York’ta bulunan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile de kısa bir görüşme yaparak, TADF’nin çalışmaları hakkında bilgi vermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.