Kadrolaşmanın şifresini çözmüş

Kadrolaşmanın şifresini çözmüş

ÖSYM’yi “şifre” konusunda eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde “Kardolaşmanın şifresini” yaptığı belirlendi. Sınavsız aldığı 271 kişiden 70’i yakını.

YGS sınavında ortaya atılan şifre iddialarını seçim meydanlarında hükümete karşı kullanan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde, personel alımında ‘kadrolaşmanın şifresini” kullandığı ortaya çıktı. 70 yakınını SSK’ya aldığı ortaya çıkan Kılıçdaroğlu’nun  kuruma “sınavsız personel” aldığının belgesinde de “komedi gibi” gerekçe çıktı. Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı Kemal Oktar’ın imzasını taşıyan 14 Temmuz 1998 tarihli yazıda, “ÖSYM’nin sınav yapacak boş günü” olmadığı belirtilerek, söz konusu kişilerin atamasının açıktan yapılması talimatı yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun aynı gün onaylayarak işleme koyduğu iki sayfalık yazıya göre, 1998 yılında SSK’nın ihtiyacı olan 2 bin 147 personel için ÖSYM tarafından sınav yapılıyor. Sınav sonucunda ise bin 876 kişi, sınavı kazanarak atanmaya hak kazanıyor. Geri kalan boş 271 kadro için yeni sınav açılması gerekiyor. Ancak Kılıçdaroğlu’nun da imzasını taşıyan yazı ile, söz konusu 271 kişinin SSK’ya sınavsız olarak alınması kararlaştırılıyor. Yazıda şöyle deniyor: “....Halen boş bulunan pozisyonlara sınav açılmak suretiyle atamaların yapılması düşünülmekteyse de, gerek ÖSYM tarafından sınav günlerinin dolu olduğu, yakın zamanda yapılan sınava yeterli başvurunun yapılmadığı, sınavların yapılması halinde atamaların gecikebileceği, sağlık tesislerinin ihtiyacının giderilemeyeceği dikkate alınarak, söz konusu pozisyonlarda görev almak isteyenlerin talepleri doğrultusunda atamalarının gerçekleştirilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.”

Kılıçdaroğlu’nun baba tarafından Karabulut soyadı taşıyan 31, anne tarafından Gündüz soyadını taşıyan 26 ve eşinin akrabası 13 kişiSSK’da sınavsız işe yerleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun, yine aynı dönemde yapılan birçok personel alımı sınavının da soruşturmalık olduğu belirlendi. Bunlarının başında, SSK’nın 1996’da yaptığı özürlü personel alımı sınavı geliyor. SSK Teftiş Kurulu’nun sınavla ilgili raporunda, T.K. adlı adayın, 40 puan almasına rağmen puanının 70’e çıkartıldığı belirtilerek, komisyon başkanına “kınama cezası” verilmesi isteniyor. Yine özür kriterini tutturamayan adayların atamasının yapıldığı, 18 yaşını  doldurmamış kişilerin memur alındığı, sınav kağıtlarında çeşitli oynamalarla adaylara yüksek puan verildiği belirtildi. Söz konusu sınavla ilgili ise yöneticilere önce kınama cezası verildiği sonra da, yöneticilerin savunmaları dikkate alınarak kınama cezasından vazgeçildiği belirlendi. 

Adı bile Yunus değil, Yağmur

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Yalova mitinginde anlattığı, Denizli’de bir çocuğun, maddi imkânsızlığından dolayı bakılamadığı için ailesi tarafından hastanede terkedildiği ve polisin bulduğu çocuğa “Yunus” adını verdiği bir olayın yaşanmadığını ortaya çıktı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından sonra İl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve emniyet müdürlüklerinin araştırdığını, böyle bir vakaya rastlanmadığını söyledi. Vali Erkmen, şunları kaydetti: “Bundan bir ay kadar önce Denizli Devlet Hastanesi’nde bir annenin engelli bir çocuk dünyaya getirdiğini, özel bakım gerektirdiği için SHÇEK tarafından ailenin isteği üzerine devletin bakımını üstlendiği anlaşılmıştır. Bu çocuğun ismi Yunus değil, Yağmur’dur. Ailenin, çocuğu hastaneye bırakıp kaçması da söz konusu değildir. Devlet, özürlü bir çocuğa sahip çıkmıştır.”

SSK’ya akrabalarını aldığını itiraf etti

CHP  lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’nin Tomarza, Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerini ziyaret ederek, vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, kendisinin SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili açıkladığı belgeye ilişkin olarak,  “O belgenin birinci sayfasını açıklarsa, ÖSYM’de yapılan görüşmeler orada var. ‘Bizim sınav yapacak takvimimiz uygun değil’ diye yazışmalar var” dedi. Yakınlarını SSK’da işe yerleştirdiği iddiasıyla ilgili Kılıçdaroğlu, bunların eski iddialar olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, sözlerini şunları ifade etti:

 “65 bin kişilik SSK’da bir şube müdürü, şef, daire başkanı, genel müdür yardımcısı akrabam olarak atadığım, belli bir yere getirdiğim kişi varsa adını açıklasınlar. 65 bin kişilik kurumda, ben genel müdür olmadan önce de akrabalarım, yakınlarım vardı. Genel müdür olduktan sonra da vardı. Buna itiraz etmiyorum. Maliye Bakanlığı’nda da, Adalet Bakanlığı’nda da benim akrabalarım var. Akrabalarımın bir yere sınavla girmeleri suç mu? Sınavda bir yolsuzluk varsa hay hay başımın üstüne. Hiçbir sorun yok.”

Bu arada AK Parti Yeşilhisar ilçe Başkanı Burhanettin Bolat, Kılıçdaroğlu’nun   konuşmasını bitirdikten sonra seçim otobüsünün üzerine çıktı ve CHP liderine turistik Soğanlı Bebeği hediye etti. kendisine verilen hediyeyi kabul ederek bebekle birlikte vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, Bolat’a sarılarak teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.