15 Temmuz Müzesi için kollar sıvandı

15 Temmuz Müzesi için kollar sıvandı

Kültür Bakanlığı heyetinden Kahramankazan’da inceleme

 

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kahramankazan Belediyesi işbirliğiyle Kahramankazan’da kurulacak olan ve 2018’de faaliyete girmesi planlanan “15 Temmuz Müzesi” için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in de aralarında bulunduğu Kültür Bakanlığı heyeti, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü ziyaret ederek, müzeye ilişkin incelemelerde bulundu.

FETÖ darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a kurulacak “15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Müzesi” için çalışmalar sürüyor. Kültür Bakanlığı ve Kahramankazan Belediyesi işbirliği ile yapılacak müze için tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez’in de aralarında bulunduğu Kültür Bakanlığı heyeti, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ü ziyaret etti. Başkan Ertürk’e ilgili birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyaret sırasında, müzeye ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra önümüzdeki günlerde yapımına başlanması hedeflenen müzenin kurulacağı alanda incelemelerde bulunuldu.

Şehit ve gazilerin anısı yaşatılacak

15 Temmuz 2018'de hizmete girmesi planlanan müze, 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak ve 3 bin 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşananların tüm gerçekliği ile anlatılacağı müzede, şehit ve gazilerin eşyalarının sergilenerek anılarının yaşatılacağı interaktif uygulamalar, görsel sunumlar da yer alacak. Modern bir yapıya sahip olacak müze, aynı zamanda bir kültür merkezini de içinde barındıracak. Yapıda kalıcı ve geçici sergi salonları ile konferans salonları, kütüphane, kafe, restoran, hediyelik eşya bölümü, sinevizyon ve çocuk atölyesi gibi bölümler de bulunacak.

Gelecek nesillere aktarılacak

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 15 Temmuz gecesi Kahramankazan’da yaşananların Türkiye ve dünya tarihine altın harflerle yazılan bir desten olduğunu söyledi. Ertürk, şunları kaydetti:
“Kahramankazanlıların ve tüm Türk Milleti’nin Çanakkale ruhuyla, hiçbir şey beklemeden canlarını ortaya koyarak verdikleri bu destansı mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Kahramankazan'daki ve Türkiye genelindeki tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin anıları ve yaptıkları kahramanlık bu müze ile gelecek nesillere aktarılacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için emek harcayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Binali Yıldırım ve Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı’ya tüm Kahramankazan halkı adına şükranlarımı sunuyorum.” 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.