Kahramankazan’da dev tören

Kahramankazan’da dev tören

Kahramankazan'da 169 milyon TL’lik 7 tesisin temeli atıldı

Kahramankazan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara’da 169 milyon TL’lik yatırımla yapılacak 7 dev tesisin toplu temel atma törenine ev sahipliği yaptı. 7 tesis arasında tamamlandığında Kahramankazan’ın çehresini değiştirecek olan Ova Çayı Islahı ve Rekreasyon Alanı Projesi de bulunuyor. Törende ayrıca Kahramankazan’da yapılacak Durhasan Şah Tabiat Parkı’nın protokolü de imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bakanlığı tarafından Ankara’da yapılacak 7 adet tesisin temel atma töreni Kahramankazan’da yapıldı. Kahramankazan Belediyesi önündeki meydanda düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ile bakanlık bürokratları, ilçe protokolü, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Dev yatırımlar

Ankara’ya yapılacak 7 dev yatırım Kahramankazan Ova Çayı Islahı ve Rekreasyon Alanı Projesi, Kalecik Yalım Barajı, Güdül Kırkkavak Barajı Sulaması, Ankara Çayı Islahı, Gölbaşı Su Kesen Deresi Üst Havza Islahı, Ağaçlandırma ve ormanlık Faaliyetleri ve Şereflikoçhisar Karabük Göleti’nden oluşuyor, Törenle temeli atılan 7 tesis 169 milyon TL’ye mal olacak. 

Kahramankazan’a ne yapılsa azdır

Bakan Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, FETÖ darbe girişiminin engellenmesinde verdiği 9 şehit, 92 gazi ile destan Kahramankazan halkından övgüyle bahsetti. Kahramankazan’ın kahraman unvanını hakkıyla aldığını ifade eden Eroğlu, “Kahramankazan ve Kahramankazanlılarla gurur duyuyoruz. Bu bayrakğın inmemesi, bu ezanın susmaması için canlarını feda eden Kahramankazan’a ne yapılsa azdır. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamını getirdim

Kahramankazan’da toplu temel atma töreni yapılacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söylediğini anlatan Eroğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’a Kahramankazan’a gideceğimi söyleyince çok duygulandı ve ‘Oradaki kardeşlerime benim selamımı iletin. Kahramankazan’a ne ger8ekiyorsa yapın’ talimatını verdi. Onun için bu yılın ilk toplu temel atma törenini Kahramankazan’da yapıyoruz” diye konuştu.

Değişim ve gelişim vurgusu

Bakan Sarıeroğlu da, Kahramankazan’ın kahraman unvanını sonuna kadar hak ederek aldığını ifade etti. Kahramankazan’da son yıllarda büyük bir değişim ve gelişimin olduğunu ifade eden Sarıeroğlu da, “Başta Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk başkanımız olmak üzere emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Yatırımlarla dikkati çeken ilçe

Başkan Ertürk de, bu temel atma töreniyle birlikte Ankara’ya yapılan yatırımların taçlandığını söyledi. Ertürk, Kahramankazan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatlarıyla son 14 yıl içinde aldığı yatırımlarla Türkiye’de dikkati çeken bir ilçe konumuna geldiğini ifade etti. Bakan Eroğlu’nun 15 Temmuz’un ardından Kahramankazan’a yaptığı ziyaret sırasında bürokratlarına verdiği, “Tüm imkanlarınızla Kahramankazan’ın hizmetinde olun” talimatının ardından, Kahramankazan’ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan birçok yatırım aldığını sözlerine ekleyen Ertürk, “Türkiye’nin 24 Haziran’da yeniden diriliş ruhunu gösterecek ve kazanarak yoluna devam edecektir” dedi.

Tabiat Parkı sürprizi

Bakan Eroğlu ayrıca, Kahramankazan’da Durhasan Şah Tabiat Parkı kurulacağı müjdesini de verdi. Bakan Eroğlu burada Durhasan Şah Tabiat Parkı’nın kurulmasına ilişkin protokolü de imzaladı. Bakan Eroğlu daha sonra, Kahramankazanlı şehit aileleri ve gazilerle belediye binasında bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Törene katılanlara 2 bin 500 adet ağaç fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.