Ertürk: 13 yılda köy olmaktan çıkıp, metropol ilçeler arasına girdik

Ertürk: 13 yılda köy olmaktan çıkıp, metropol ilçeler arasına girdik

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 2004’te başkan seçildiğinde köy olarak tabir edilen Kahramankazan’ın, aradan geçen 13 yıl içinde yapılan yatırım ve hizmetlerle başkentin metropol ilçeleri arasına girdiğini söyledi.

 

 

Kahramankazan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı bir iş merkezinin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, kooperatif yönetici ve üyeleri ile ilçe esnafı katıldı. Toplantıda kooperatifin 2016 yılı faaliyet raporu açıklanırken, 2017 hedefleri de paylaşıldı. Yapılan sunumların ardından kooperatifin yönetimini belirleyen genel kurul seçimi yapıldı. 

Daha mutlu, daha refah Kahramankazan

Başkan Ertürk, burada yaptığı konuşmada, Kahramankazan’ın belediye başkanı seçildiği 2004 yılından bu yana ilçenin yaşadığı değişime ilişkin açıklamalarda bulundu. Köy olarak tabir edilen ilçenin yapılan yatırımlar ve hizmetler sayesinde 13 yıl içinde başkentin metropol ilçeleri arasında girdiğini vurgulayan Ertürk, şunları kaydetti:
“13 yıl önce köy diye tabir edilen, bir banka şubesi olup ikincisi olmayan, insanların bu banka şubesi önünde kuyruklarda saatlerce beklediği. Suyun sıkıntılı olduğu, arıtma tesislerinin olmadığı, çöpün vahşi depolama alanlarında yakıldığı, üç toplu taşıma aracıyla Kızılay’a zor gidilen, bulvarı, caddesi toz toprak içerisinde olan, parkı, bahçesi, eğitim ve kültür tesisleri olmayan bir Kazan’dan şu an da çok farklı bir noktaya geldik. 13 yıl önce, alt yapısıyla, üst yapısıyla, sosyal donatı alanlarıyla, her alandaki çalışmalarıyla, gerçekten şeffaf, saydam, belediyenin halkı yönettiği değil, halkın belediyeyi yönettiği katılımcı bir yönetim anlayışıyla beraber halkımıza her türlü imkânı sunabilmek için yola çıkmıştık. 13 yıllık süreçte Kahramankazan 81 vilayetten insanların göç ettiği, böyle hızlı göç almasına rağmen adli olayların en az olduğu sosyal barışın maksimum seviyede temin ve tesis edildiği bir ilçe haline geldi. Şu an köylerine dahi otobüs seferleri düzenlenen ve sosyal donatı olarak neredeyse bir eksiği kalmayan ilçe konumuna geldik. Önünde kuyruklar oluşan bir banka şubesinden, bugün 15’inci banka şubesinin açıldığı bir ilçe. 350 bin nüfusa yetecek bir alt ve üst yapı hizmeti kazandırdık. Çoğu büyükşehir belediyelerinin yapmakta zorlandığı sosyal projeler konusunda çok iddialı çalışmalar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 52 bin nüfusa sahibiz, ancak yaptığımız hizmetler alanında nüfusu milyona yaklaşan belediyeler ile yarışıyoruz diyebilirim. Makam ve mevkiler gelip geçici, önemli olan bu eserleri ilçemize kazandırmış olabilmek. Tabi bu başarımızda ilçemiz esnaf kooperatifinin ve ilçemize yatırım yapan girişimcilerimizin payı inkâr edilemez. Sizlerin desteğiyle bu hizmetleri yaptık. Esnafının, girişimcisinin, belediyesinin, insanın, gencinin, yaşlısının, çocuğunun, erkeğinin, kadınının tüm fertlerinin daha güçlü, daha mutlu olduğu, daha refah içinde yaşanılan bir Kahramankazan için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.