İstanbul’dan Kahramankazan’a anlamlı ziyaret

İstanbul’dan Kahramankazan’a anlamlı ziyaret

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, liselilere 15 Temmuz’u anlattı

 

 

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İstanbul Yedikule Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerini ağırladı. 15 Temmuz konulu bir belgesel hazırlayan öğrenciler, Kahramankazan’ın darbe girişiminin engellenmesinde oynadığı kritik rol üzerine Başkan Ertürk’le bir röportaj yaptı.

FETÖ darbe girişimi sırasında 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. İstanbul Yedikule Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, “15 Kritik Noktada 15 Temmuz’u Anlamak” etkinliği kapsamında Kahramankazan’ı ziyaret etti. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, öğrenci ve öğretmenleri makamında ağırladı. Ertürk, İstanbul’dan gelen öğrencilerle yakından ilgilendi. Proje kapsamında 15 Temmuz konulu bir belgesel hazırlayan öğrenciler, Kahramankazan’ın darbe girişiminin engellenmesinde oynadığı kritik rol üzerine Başkan Ertürk’le bir de röportaj yaptı.  

Çok anlamlı proje

Başkan Ertürk, okul tarafından gerçekleştirilen “15 Kritik Noktada 15 Temmuz’u Anlamak” projesinin anlamlı olduğunu ve gençlerin 15 Temmuz’u anlaması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Ertürk, “Öğrenci kardeşlerimizin ve öğretmenlerimizin ilçemizi ziyaret etmesi bizleri çok mutlu etti. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor ve hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
Ertürk, daha sonra öğrenci ve öğretmenlere 15 Temmuz gecesi Kahramankazanlıların, F-16’lara karşı verdiği mücadeleyi sembolize eden "F-16'ya Dur" heykeli hediye etti. Öğrenciler de Başkan Ertürk’e çiçek takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.