KAİHL lisesi elektrikli araba ile adım adım Teknofest'e

KAİHL lisesi elektrikli araba ile adım adım Teknofest'e

KAİHL lisesi Teknofest için yaptığı elektrikli aracı Togg ile buluşturdu.

Kırklareli İmam Hatip lisesi'nde öğrenciler, müdürleri Cahit Tosun eşliğinde büyük bir azim ve coşkuyla Hızırbey Teknoloji takımını kurarak Teknofest için elektrikli araba yapıyorlar.

Aracın 6kw gücünde ve 67km hıza ulaşabilen bu öğrenci yapımı araç, Türk Patent Enstitüsü tarafından tasarımı onaylanmış bir başarı öyküsü sunuyor.Elektrikli aracın 62 km yol kat edebilen bir bataryaya sahip olması ve sadece uygulama üzerinden kontrol edilebiliyor olması, gençlerin teknolojiye getirdiği yenilikleri gözler önüne seriyor.

Takım, araçlarının dış kabuğunu tamamlamak için destek arayışında. Eğer gerekli kaynakları bulabilirlerse, Teknofest gibi büyük etkinliklerde Kırklareli'ni ve okullarını gururla temsil etmeyi hedefliyorlar. Takımın her üyesi, kendi alanında uzmanlaşarak aracın başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Bu genç yetenekler,geleceğin teknoloji liderleri olma yolunda önemli adımlar atıyor.

İletişim hatları;

İnstagram: hizirbey39ddddd.jpgwhatsapp-image-2023-12-10-at-19-01-09.jpegcccc.jpgwhatsapp-image-2023-12-10-at-18-08-57-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum