Lice’deki eylem sokağa sıçradı

Lice’deki eylem sokağa sıçradı

Kalekol yapımını protesto ederken Ramazan Baranve Baki Akdemir’inaskerin açtığı ateşle ölmesi Lice’deki gösterilerin çevre illere de yayılmasına neden oldu; Hakkâri’de askeri lojmana molotof kokteyliyle saldırı düzenlendi.

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde kalekol yapımını protesto eden gruba askerin açtığı ateşte ölen Ramazan Baran ile Baki Akdemir’in, cenazesi sonra gerilim iyice yükseldi; protesto eylemleri pek çok ile yayıldı.

HDP’den acil İmralı ziyareti
Diyarbarır’ın Lice ilçesinde başlayan ve iki kişinin ölümü ile doruk noktaya çıkan gerilimin ardından PKK’nın yaptığı “ayaklanma” çağrısı Ankara’yı da teyakkuza geçirdi. HDP’lilerle Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında sürdürülen temaslardan sonra bakanlık jet hızıyla İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmek isteyen HDP heyetinin talebine olumlu yanıt verdi.
HDP’liler bugün İmralı’ya giderek, Öcalan’a bölgede yaşanan gelişmeleri aktaracak ve tansiyonu düşürecek mesajlarla dönmeye çalışacak. Ankara’da da çözüm sürecinin herhangi bir tehlike içine düşmemesi için İmralı’dan gelecek mesajlar bekleniyor.

 

milliyet

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.