Kamalak'ın eşine yine başörtüsü zulmü!

Kamalak'ın eşine yine başörtüsü zulmü!

Zübeyde Kamalak'ın, Ankara 11. Aile Mahkemesi'nde girdiği boşanma davası yine ertelendi. Kamalak ertelemelerin neden olduğunu açıkladı.

Hakim Mustafa Karadağ, duruşmayı, dinsel simge sayılan başörtüsü ile duruşmalarda avukat olarak görev yapmanın olanağının bulunmadığı iddiası ile erteledi.
Yaklaşık bir yıldır süren boşanma davasının avukatı. Ancak bir yıldır tek bir duruşma olmadı, nedeni ise hâkimin sürekli vermiş olduğu erteleme kararları gerekçe ise Zübeyde Kamak'ın başörtülü olması, son gerekçe ise Bangolar yargı etiği ilkelerinden dolayı.
Zübeyde Kamalak ertelen duruşmalarla ilgili bilgi verdi
İşte Kamalak'ın açıklamalarındna satır başları

HÂKİM KENDİNİ HİNDİSTAN'A BAĞLADI
Hâkim Danıştay kararına rağmen önce barolar birliği ilkelerine sarıldı olmadı, duruşmaya giremezler dedi olmadı, barolara suç duyurusunda bulundu bu da olmadı, sonra kamu kıyafet yönetmeliğine sarıldı oda olmadı, Avrupa Birliği Hukuk konseyine dayanmak istedi, ona bağlanmak istedi oda olmadı, kendini bağlayacak yer arıyordu döndü dolaştı kendini Hindistan'a bağladı.

BANGOLAR İLKESİ NEDİR?
Bangolar İlkesi, hakimin davranışının tam tersini söylüyor. Öncelikle bu bir taslak.
Yargısal tutarlılığın kuvvetlendirilmesi ve hakkında yargı grubu tarafından ilk taslak.
Bu taslağa şimdi kendini bağladı. Peki nereden yola çıkıyor, ona da bakarsak:
Siyasi ve Medeni Haklar Uluslararası Sözleşmesi biliyorsunuz 2002'nin Aralık ayında Abdullah Gül Bey zamanında Meclis'e sevkedilerek sözleşme kanunlaştı. Buna bağlı olarak yasak yapmaya çalışıyor ama "sebepsiz ve gecikme olmaksızın yargılanma hakkına sahip olunduğu garanti altına alınmıştır" bu yargılamayla ilgili. Bu söylediğinin hemen önsözündeki ilk satır bile sayın hakimin yaptığının yanlışlığını ortaya koyuyor. Çünkü bir yıldan beri bir tek celse duruşma yapmamıştır.
Ben yetkilileri de anlayamıyorum. HSYK pek çok hakime ceza verdi. Ali Koç diye bir hakim. Sadece MHP Başkanı'na mektup yazdı diye görevden atılmış. Şimdi bu hakim beyin yaptığı onun yanında kıyaslanamayacak bir durumda.
Reddi hakim talebinde bulunduk ama kabul edilmedi. Reddedilmekle de kalmadı, cezayı bize kestiler. Bana 2 bin 500 TL ceza kesildi. Kötü niyetliymişim onun içinmiş.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.