Kamalak: Osmanlıca seçmeli ders olacak

Kamalak: Osmanlıca seçmeli ders olacak

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 12 Haziran seçimlerinde iktidara gelmeleri durumunda ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar Osmanlıcayı seçmeli ders haline getireceklerini söyledi.

Kamalak, 12 Haziran seçimlerinden sonra halkın, milletvekili seçme yanında geleceğini belirleyeceğini söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, partisinin Kocaeli milletvekillerini tanıtmak için Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda halka seslendi. Saadet Partisi'nin, üniversite okumak isteyen öğrencilere kapıları açacaklarını ifade eden Kamalak, “Üniversitede nerede okutacağım? Param yok. Bu harçlığı nereden bulacağım.’ diyen annelere sesleniyorum. Milli görüş iktidarında, saadet iktidarında okumak isteyen herkese dilediği üniversitenin kapısı açılacaktır. Üniversite harçları kaldırılacaktır.” şeklinde konuştu.

Osmanlıcayı günün insanlarının okuyamadığını ifade eden Kamalak, İngiliz ve Fransızların mezar taşlarını okuyabilen gençliğin, atalarının mezar taşlarını okuyamadığından yakındı. Kamalak, Saadet Partisi'nin iktidara gelmesi durumunda bu çarpıklığı giderebilmek adına Osmanlıcanın ilkokul 1. sınıftan üniversite son sınıfa kadar seçmeli ders olarak okutulacağını dile getirdi. ‘Osmanlıcayı okuyabiliyor musunuz?’ diye halka seslenen Kamalak, “Biz bu çarpık duruma da son vereceğiz. Dedelerimizi şehit eden İngilizlerin, Fransızların mezar taşlarını rahatlıkla okuyabilirsiniz. Ama dedelerimizin mezar taşını okuyamazsınız. Bu çarpık duruma son vermek için biz ilkokul 1. sınıftan üniversitenin son sınıfına kadar Osmanlıcayı seçimli ders haline getireceğiz.” diye konuştu.

Kamalak, Türkiye'nin problemlerini çok iyi bildiklerini, yeniden büyük Türkiye'yi ve yeni dünya düzenini kuracaklarını savundu. 12 Haziran seçimlerinde, halkın 550 milletvekilinden daha önemlisi olarak geleceğini yönlendireceğini kaydeden Kamalak, “Hangi istikamete gideceğine de karar verecektir. Bu milleti tam 60 yıldır Avrupa kapılarında köle gibi bekletiyorlar 'AB gireceğiz' diye. Soruyorum sizlere Avrupa kapısında köle mi olmak istiyorsunuz, yoksa Ortadoğu'ya lider mi olmak istiyorsunuz? 'Avrupa Birliği' diyorlar, soruyorum sizlere neresi Avrupa Birliği, kimler oluşturmuş bunu? Korkmayın sorun kendinize, AB'yi kimler kurmuş? Cevabını vereyim; dedelerimizi şehit edenler. Öyle değil mi? Şu an onların kapısında uşaklık mı yapsın millet?" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.