Kamer Genç'den ilginç iddia

Kamer Genç'den ilginç iddia

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti'li iki milletvekilinin kendisine, ''DTP'liler size sokakta saldıracak. Birkaç gün ortadan kaybolun, Meclise gelmeyin'' dediklerini iddia etti.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Genç, laiklik ilkesine ve ülkenin bölünmezliğine yönelik saldırılar karşısında hiçbir şeyden korkmadan düşüncelerini açıklamaya devam edeceğini belirtti.

Bazı çevrelerin bundan rahatsız olduğunu, AK Parti'li milletvekillerinin dün Genel Kurulda üzerine yürüdüğünü anlatan Genç, akşam saatlerinde AK Parti'li iki milletvekilinin ayrı ayrı yanına geldiğini bildirdi. Genç, ''Bana, 'DTP'liler size sokakta saldıracak. En iyisi, birkaç gün ortadan kaybolun, Meclise gelmeyin' dediler. Kuştan korkan, darı ekmez'' dedi.

Çanakkale Kongresinde yaptığı konuşmayı dün Genel Kurulda gündeme getirmesi üzerine sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın ''Kamer Genç, bizi polise ve savcıya ihbar ediyor'' diyerek, ''birilerine'' mesaj gönderdiğini, o bölgenin insanı olarak Sakık'ın sözlerinin anlamını bildiğini belirten Genç, DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin, 15-20 gün önce odasına geldiğini ve ''Biz, herkesle uğraşıyoruz. Bir de senle uğraşmayalım'' dediklerini kaydetti.

Genç, ne şartlar içinde ve nasıl tehlikelerle görev yaptığını, başına bir şey gelirse sorumlularının kim olduğunu kamuoyunun bilmesi için bunları anlattığını belirterek, ''Kimseden korktuğum yok. Görevime, mücadeleye yine devam edeceğim. Kim, ülkenin birliğine ve bütünlüğüne, laik düzene karşıysa, onlara düşüncelerimi açık, net ve korkmadan söyleyeceğim'' diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine, can güvenliğinin tehlikede olduğunu söylemediğini, ancak durumun kamuoyu tarafından bilinmesini istediğini ifade eden Genç, koruma talebinde bulunmaya gerek olmadığını sözlerine ekledi.

Etiketler :