Kamer Genç'ten Arınç'a Hakaret

Kamer Genç'ten Arınç'a Hakaret

Kamer Genç'ten Radyo Televizyon Oscarı ödül töreninde haddini aşan sözler:

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) gecesinde, ödül verenler ile ödül alanların arasında sahneye çıkan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, "Bülent Arınç'a ödül verdirmek, bu ülkeye en büyük saygısızlıktır. Arınç gibi adamlar laik cumhuriyete düşman insanlar." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu sözler üzerine Genç'in elinden mikrofonu aldı.

 

Ankara Rixos Otel'de düzenlenen RTGD'nin 2009 Radyo Televizyon Oscarı ödül töreninde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç tarafından hakaret edildi. Uzun süren törenin ardından ödül veren siyasiler ile ödül alan televizyoncular sahneye davet edildi. Gecede ödül vermemesine rağmen kendisine 'değer verilmediği' gerekçesiyle sahneye çıkan Kamer Genç, Başbakan Yardımcısı Arınç'a yönelik sözleriyle tepki çekti.

 

Sahnede mikrofonu alan Kamer Genç, "Burada hiç tasvip etmediğim insanlar ödül veriyor. Başta Bülent Arınç, ağlayan adam o." dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, bu sözler üzerine Kamer Genç'in elindeki mikrofonu aldı. Genç, bunun üzerine, "Bana burada değer verilmiyor." dedi. RTGD Başkanı Metin Özkan ise Kamer Genç'e "Biz size değer veriyoruz. Buraya gelen herkes bizim için değerlidir. Siz de lütfen saygı gösterin. Bu size yakışmadı. Olmaz efendim." şeklinde uyarıda bulundu.

 

Kamer Genç, salondan ayrılırken neden kızdığına yönelik sorulara, "Bülent Arınç, ödül vermeye layık olmayan bir adam. Bülent Arınç gibi hergün ağlayan adamlar, laik cumhuriyete düşman insanlar. Bülent Arınç'a ödül verdirmek bu ülkeye yapılacak en büyük saygısızlıktır. Bülent Arınç, bu ülkeyi bitirmeye çalışan adam." diye konuştu. Kamer Genç, daha sonra salondan ayrıldı.

 

Etiketler :