KAMU GÖREVLİLERİNİN TALEPLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’A İLETİLDİ

KAMU GÖREVLİLERİNİN TALEPLERİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’A İLETİLDİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve bağlı sendikaların genel başkanları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti. Ahmet Gündoğdu ziyarette, kamuoyunun gündemindeki 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’yla, kamu personeline yönelik yapılmak istenen

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ÇALIŞANLARININ SORUNLARI DA İLETİLDİ

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını içeren dosyayı Başbakan Erdoğan’a verdi. Memiş’in sunduğu dosyada, lisans tamamlama hakkının verilmesi, yıpranma payı ödenmesi, damga vergisi hariç vergi kesilmemesi, ek ödemenin emekliliğe yansımasını sağlayacak yasal düzenlemenin yapılması, döner sermaye katsayılarının artırılması, nöbet ücretlerinin artırılması, sağlık hizmetleri sınıfı çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması ve 4/C’lilerin döner sermayeden yararlandırılması konuları yer aldı. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Metin Memiş, Memur-Sen’in genel taleplerinin yanı sıra sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını Başbakan Erdoğan’a taşıdıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan’ın kendisine iletilen konularla yakından ilgilendiğini ifade eden Memiş, sorunların çözümünde karşılıklı görüş-alışverişinin önemine dikkat çektiklerini kaydetti.

 

GÜNDOĞDU: SÖZLEŞMELİLERİN KADRO BEKLENTİSİ KARŞILANMALI

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarını ilgilendiren bir çok sorunu Başbakan Erdoğan’a ilettiklerini söyledi. Gündoğdu bu konuları ise şu şekilde açıkladı: 4-B'li personel ile diğer sözleşmeli personelin ve 4-C statüsündeki personelin kadroya geçirilmesi, 2005'ten sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet ve Maliye Bakanlıklarında çalışanlar başta olmak üzere kamu görevlilerinin fazla çalışma ücretlerine ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi, istihdamda zorluk çekilen hizmet alanlarında görev yapanların ilave tazminat yoluyla pozitif ayrımcılık yapılması ve kamuda serbest kılık-kıyafet hakkının hayata geçirilmesi ve ek ödeme mağduriyetlerinin giderilmesi.

 

Gündoğdu ayrıca, Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanların da kendi hizmet kollarıyla ilgili konulara ilişkin talep ve beklentilerini içeren dosyalarını başbakana sunduklarını ifade etti.

 

Toplantıda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Abdulhadi Karasapan, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan da hazır bulundu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.