Rus jetleri NATO görevindeki gemileri taciz etti

Rus jetleri NATO görevindeki gemileri taciz etti

Kanada, Karadeniz'de NATO görevi kapsamında görev yapan HMCS Toronto savaş gemisinin, Rus savaş uçaklarınca taciz edildiğini açıkladı.

Kanada, Karadeniz'de NATO görevi kapsamında görev yapan Kraliyet Deniz Kuvvetlerine bağlı HMCS Toronto savaş gemisinin, Rus savaş uçaklarınca taciz edildiğini açıkladı.

''RUSYA'NIN YAPTIĞI PROVOKATİF BİR HAREKET''

Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Hava Kuvvetlerine bağlı iki savaş uçağının Karadeniz'de NATO'nun güven artırıcı misyonu kapsamında görev yapan HMCS Toronto'nun etrafında taciz uçuşları yaptığını bildirdi.

Rus savaş uçaklarının, HMCS Toronto gemisine ya da personeline bir zarar vermediğini kaydeden Nicholson, "Rusya'nın yaptığı, gereksiz, sorumsuz, provokatif ve gerginliği tırmandırıcı bir harekettir" ifadesini kullandı.

Kanada ve müttefiklerinin Karadeniz'de, güvenliğin artırılmasına yönelik NATO misyonu kapsamında yer aldıklarını hatırlatan Bakan Rob Nicholson, NATO ve müttefiklerin varlıklarının, Rusya'nın saldırganlığına en büyük mesaj olduğunu kaydetti.

NATO tarafından düzenlenen ve 27 Eylül'e kadar sürecek Reasürans Tatbikatı'na katılan 250 mürettebatlı HMCS Toronto savaş gemisi, 6 Eylül'de İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.