Kanada karma eğitimi bitiriyor

Kanada karma eğitimi bitiriyor

Kanada'da en fazla öğrencinin eğitim gördüğü Toronto Devlet Okulları Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı araştırma, karma eğitimin başarısızlığını ortaya koydu.

'Bir Ümit Vizyonu' başlıklı raporun sonuçları karma eğitimden kaynaklanan sorunlar nedeniyle erkek çocukların kızlara göre başarısız olduğunu ortaya çıkardı.

Erkek çocukların kızlara göre farklı bir eğitime tabi tutulması zorunluluğuna dikkati çeken Toronto Devlet Okulları Eğitim Müdürü Chris Spence, 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında ' Erkek Liderlik Okulu' adlı proje başlattı. Spence, öğretmenler ve velilerle yaptıkları 200 toplantıdan sonra kız ve erkek çocukların ayrı okuduğu 300 sınıf projesine karar verdiklerini ifade etti. Ana okulundan ilkokul 3. sınıfa kadar sadece erkek çocuklardan oluşan model sınıf projesinde farklı ve en iyi eğitim metotlarını uygulayacaklarını dile getiren Spence, bu sınıfları 'Erkeklere Özel' olarak nitelendirdi.

Bu arada Toronto Devlet Okulları Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı 'Bir Ümit Vizyonu' başlıklı raporun sonuçları, Kanada'da karma eğitimi konusunda tartışma başlattı. Tüm okullarda yapılan testlerde, erkek çocuklar, kız çocuklara göre düşük sonuç aldı ve standartların gerisinde kaldı. Erkek çocukları 10 kat daha fazla disiplin cezası alırken, üç kat daha fazla okullardan uzaklaştırıldı. Devlet okullarında erkek çocuklara verilen ceza oranı kız çocuklarına göre genel toplamın yüzde 78'ini oluşturdu. Araştırma, kız çocukların erkeklerden ayrı okuması halinde daha başarılı olacaklarını da öngördü.

Öte yandan Toronto Devlet Okulları Eğitim Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyesi John Campbell, Spence'in planının toplumdan küçük bir direniş görmesini beklediklerini söyledi. Bu hafta gündeme gelen projenin yönetim kurulunun onayına önümüzdeki hafta geleceğini ifade eden Campbell, uzun araştırmalardan sonra erkek çocuklar için bir formül bulduklarını ve bu projeyi onaylamak istediklerini vurguladı.

risalehaber.com

Etiketler :