Krala intihal davası açan Türk

Krala intihal davası açan Türk

Kanada’da yaşayan Sıdkı Yılmaz, şeytan taşlama projesinin ardından ‘Kabe genişletme projesi’nin de çalındığını iddia ederek Suudi Arabistan devletiyle bir kez daha mahkemelik oldu. Yılmaz’a göre proje Suudi Bin Ladin grubunca izinsiz kullanıldı.

SEKİZ senedir inandığı bir dava için varını yoğunu ortaya koyan bir isim Sıdkı Yılmaz... Şeytan taşlama projesini çaldıkları gerekçesiyle Suudi Arabistan devleti ve İngiliz şirketine karşı hukuki mücadele veriyor. Avukatı Saddam Hüseyin ve Çakal Carlos gibi isimleri de savunan Jacques Verges’in ortağı Blaise Tchikaya.Yılmaz’ın yeni dava konusuysa Kabe genişleme projesinin çalındığı iddiası. Hikayenin ilginç geldiğinin farkındayız, bu yüzden öncelikle Yılmaz’ı tanımakla fayda var.

DEĞİRMENDEN İLHAM ALDIM

Kanada’nın Vancouver şehrinde yaşayan Yılmaz, ilkokul mezunu ve döşemecilik yapıyor. Şeytan taşlama projesiniyse 1 Şubat 2004 günü CNN televizyonunu izlediği sırada Suudi Arabistan’da 244 hacının ezilerek öldüğünü öğrendiği sırada geliştirmiş: ”Bu haber her Müslüman gibi beni de üzdü ve ‘Her türlü imkanlar varken bu tür olaylar neden oluyor’ diye hayıflandım. Daha fazla bilgi edinmek üzere internet araştırmamda o gün Çin haber ajansı tarafından çekilen resimler buldum.

Resimde hacıların çarpışmaları yani bir devir daim sisteminin olmayışından kaynaklandığını anladım. Karadenizliyim, birden aklıma değirmenlerde mısır ve buğday konulduğu yer geldi. Bir delik bir havuz yapıp temsili şeytan sütununu bu deliğin altına koymayı düşündüm. Böylece istendiği kadar kat oluşturulup devir daim sistemi sağlanmış olacağından hacıların modern şeytan taşlama işlemi de gerçekleştirilmiş olacaktı. İlham gibi gelen bu fikirden heyecanlandım ve eşime anlattım. O da ‘İyi güzel de dünyada mimar ve mühendisler öldülerde mi bunu sen yapacaksın!’ dedi. İğne deliğinden dünyayı görmek gibi bir histi bu benim için. Fikri başkalarıyla paylaşma ihtiyacı hissettim ve konuyu Suudi yetkililere iletme kararı aldım.”

BENİ KANDIRDILAR

Yılmaz ilk iş olarak o zamanki Suudi Arabistan Kralı Fahd’a e-posta yazmış. Birkaç dakika sonra durumunu Hac Bakanlığı’na bildirmesi gerektiği cevabını almış:”Hac Bakanlığı’na ulaşmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Durumu bir sosyal paylaşım sitesinde anlattım. O sırada isminin İbrahim Şimşek olduğunu söyleyen bir kişi 25 senedir Suudi Arabistan’da yaşadığını ve konunun İçişleri Bakanlığı’nın sorumluluğunda olduğunu, bakanlık müsteşarı Dr. Khalid el Ageel’le de beni tanıştırabileceğini söyledi. Telefonda konuştuğumuz Ageel’in ilk sözü ‘Sıdkı Bey, bu projeyi Hac Bakanlığı’na gönderme! Çoğu sahtekar, gelen bilgileri alıp kendi bilgileri gibi gösteriyorlar. Proje sorumlusu Dr. Mohammer İdris’e senin projeni anlatacağım, elinde ne varsa en kısa sürede bana yolla’ oldu.”

Daha sonra Dr. Ageel’in kendisine projenin dört yıl ertelendiğini ve kendi projesinin de rafa kalktığını ama İbrahim Bey’inse “Projen kabul edildi”dediğini söyleyen Yılmaz, “İbrahim Bey doğru demişti. İngiltere’den Crowd Dynmacs Ltd. isimli şirket çalışanı Dr. Keith S. Steel’in projenin fikir babasıymış gibi ödüllendirileceğini duydum.

Dr. Ageel’a ‘Bu fikir hakkında benim uluslararası tescil belgem vardı size söylemedim’ dediğimde ne söyleyeceğini bilemedi, şaşırdı. ‘Bembeyaz kağıt gibi temizim, sana yardım ettim. Sıdkı bekle sen büyük mükafat alacaksın’ dedi. Tepkimi sertleştirince ‘Sen bize bu işi Allah rızası için yaptığını söyledin şimdi ne istiyorsun?’ dedi. Kral Fahd’a yazdığım email den beri her yazımda bu fikri Allah rızası için hacılara yardım etmek maksadıyla yaptığımı söyledim. Ancak gözümün içine baka baka şeytan taşlama projemi çaldılar. Onları mahkemeye verdim.”

MİLYARLARCA DOLAR DEĞERİNDE

Yılmaz’ın iddiaları bununla da bitmiyor. 21 Nisan 2005 yılında bir de yedi katlı portatif kalıcı veya hidrolik direklerle açılıp kapanabilen Kabe genişleme projesi hazırladığını ve tescil ettirdiğini söyleyen Yılmaz, projeyi 2008’de projectsforholysites.com sitesinde paylaştığını sonra da Kral Abdullah’a yolladığını söylüyor:

“2009 yılında Atkins mimarlık şirketinin Kabe genişleme projesinin videosunu gördüm. Mayıs 2012’de bir daha baktığımda 2020 Kabe genişleme projesi adı yüzlerce haber ve video gördüm. İlginç yanı Suudi Bin Ladin grubuna ait Kabe portatif tavaf projesiydi. Bunlar benim yedi sene önce tescillettiğim bilgilerdi. Sitemde de olan videoda 2020 Kabe projesini Kral Abdullah’a takdim ediyorlardı. Milyarlarca dolar değerindeki projenin on birinci dakikasından sonra konuşan kişinin Dr. Angari olduğunu gördüm. Şeytan taşlama projesi ile şu anda yapılmakta olan 2020 Kabe genişleme projesinin ana fikrinin kime ait olduğunu ispat etsinler, ben idam edilmeye hazırım.”

 

 

Kaynak:Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.