Halep’teki sivillere yönelik saldırılara dünyadan tepkiler

Halep’teki sivillere yönelik saldırılara dünyadan tepkiler

Suriye’nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırılar, Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen mitingle protesto edildi.

TORONTO (AA) - Suriye’nin Halep kentindeki sivillere yönelik saldırılar, Kanada’nın Toronto kentinde düzenlenen mitingle protesto edildi.

Kanada Türk İslam Birliği (KATİB) tarafından Toronto’nun Dundas Meydanı’nda düzenlenen "Halep için ses ver" mitingine, Türk sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra Suriye, Irak ve Mısır başta olmak üzere Müslüman topluluklar da destek verdi.

Miting, Türkiye ve Kanada ulusal marşlarının çalınmasının ardından, Kayseri’deki terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz ile Halep'teki saldırılarda ölenlerin ruhuna Fatiha Suresi'nin okunmasıyla başladı.

KATİB Başkanı Ahmet Er, mitinge destek veren Müslüman kuruluşlara teşekkür ederek, ‘’Suriye’deki ve Halep’teki kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bir Müslüman olarak bizi aşırı derecede rahatsız etmektedir. Kur’an-ı Kerim’de Hucurat Suresi’nin 10. ayetindeki ‘bütün Müslümanlar kardeştir’ emrine uyarak, bugün buraya geldik.’’ dedi.

Ahmet Er, şöyle devam etti:

‘’Büyüklerimizin de söylediği gibi İstanbul’un, Ankara’nın, Maraş’ın, Gazze’nin savunması, Şam’dan, Halep’ten başlamaktadır. Bizler bugün burada, bu savunmaya destek vermek için bulunuyoruz. Halep’te 80 binden fazla insan mağdur edilmiştir. Bu belirsizliği gidermek için Türkiye Devleti ve Türkiye’deki STK’lar, yüzlerce TIR’lık yardımlarla oradaki kardeşlerimizi desteklemektedir. Halep yanıyor ama bizim de ciğerimiz yanıyor.’’

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.