Kanadoğlu da var; işte ŞOK LİSTE

Kanadoğlu da var; işte ŞOK LİSTE

"Kafes"in görevlendirme listesinden kamuoyunun yakından tanıdığı isimler çıktı.

Listede ilk göze çarpan bölüm isimler... Tamamı milletin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üniformasını giyen üst düzey komutanlar...




Belgenin hemen sağ tarafındaki notlar bölümünde ise bu askerlerin kimlerle nasıl bağlantı kuracağı ve hangi faaliyetleri gerçekleştireceği yazıyor.




Birçok isim Kafes, Poyrazköy ve Amirallere suikast soruşturmasından tanıdık... Ancak bazıları pek gündeme gelmiş değil. İşte onlardan biri Albay Cumhur Eryüksel. Onun notunda çok daha tanıdık bir isim var. Sabih Kanadoğlu... Eryüksel için Kanadoğlu ile tanıştırılsın yazıyor.

Ergenekon sanıklarına destek açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Eski Yargıtay Başsavcısı Kanadoğlu'nun bu şahısla tanışıp tanışmadığı bilinmiyor. Ancak belge Kanadoğlu'nun referansları açısından dikkat çekici.




Kafes listesinde referans listesinde adı geçen bir başka isim ise geçtiğimiz yıl ölen ÇYDD Başkanı ve Ergenekon şüphelisi Türkan Saylan... Listede Saylan adı, Emekli Albay Aydın Ortabaş'ın görüşeceği isim olarak görünüyor.




Çıkan notlar "Deniz Cuntası" iddiasını doğrular nitelikte. Zira liste iddia edilen cunta ekibinin terör örgütleriyle bağlantılı olduğuna dair ipuçları veriyor.

İşte çarpıcı bir örnek. İsim Albay Haldun Ermin... Karşısında ise kan donduracak görevler yazıyor: SOKAK EYLEMLERİ, KÜRTLERİ ORGANİZE ETMEDE GÖREVLİ. SONER POLAT VE FATİH İLGAR İLE BİLGİ ALIŞVERİŞİ




Samanyolu Haber

Etiketler :