Kanadoğlu ve Teziç Pes Etmiyor

Kanadoğlu ve Teziç Pes Etmiyor

Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Anayasa değişikliğini eleştirdi ve ...

Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, demokrasinin insan onuruna en yakışan rejim olduğunu belirterek, ''Yaşanan siyasi gelişmeler, kısa süre içinde baskın seçim yapılacağını gösteriyor'' dedi.

Uşak Barosu tarafından düzenlenen ''Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı'' konulu panele katılan Kanadoğlu, Anayasa değişikliği ve yargı bağımsızlığı'' konulu bir sunum yaptı.

Kanadoğlu, Anayasa değişikliği paketinin siyasi iktidarın çıkarları doğrultusunda hazırlandığını iddia etti. Sürecin çok sancılı şekilde geçtiğini, Anayasa değişikliği paketine yapılan itirazın ardından halk oylamasına gidilmesinin muhtemel gözüktüğünü belirten Kanadoğlu, şunları söyledi:

''Siyasi iktidar, bu Anayasa değişikliği paketini hazırlarken, kendi görüşleri ve çıkarları doğrultusunda adeta yargı bağımsızlığını hiçe sayarak çalışmıştır. Daha önceki yıllarda yaşadığımız gibi, mazlumu oynamak isteyen siyasi iktidar, referandumla kendine seçim avantajı sağlamak istiyor. Şöyle ki, Anayasa değişikliği halk oylamasından 'evet' kararı çıkar ise ve Anayasa Mahkemesi buna rağmen kararı iptal ederse siyasi iktidar halkın karşısına geçip mazlumu oynayacak. Şu anki tüm hesaplar bunun üstüne. Son günlerde esmeye başlayan rüzgar, bazı yelkenleri dolduruyor. Bunu öngören iktidarın, kısa süre içerisinde baskın erken seçime gideceğini düşünüyorum. Şu unutulmamalıdır, demokrasi insan onuruna en yakışan rejimdir. Demokraside güç halkın elindedir. Eğer seçimde halkımız bu siyasi iktidara dur diyemezse ülkeyi çok kötü günler beklemektedir.''

Panele katılan Prof. Dr. Erdoğan Teziç ise, Anayasa değişikliği paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, sürecin hukuk ilkelerinin pek çoğunu ihlal ettiğini söyledi.

Yargı bağımsızlığının yara aldığını, yargının her geçen gün biraz daha siyasallaştırılmak istendiğini belirten Teziç, dış ülkelerin yönlendirmeleri ve baskıları sonucu olayların geliştiğini iddia etti.

Etiketler :