Kanadoğlu'nun çıldırdığı an!

Kanadoğlu'nun çıldırdığı an!

Osman Can 'Affedersiniz. Siz Vaymar hakkında hiçbir bilgiye sahip değilsiniz.' dedi. Sabih Kanadoğlu küplere bindi. 'Sizi bundan men ederim.' diyerek sert tepki gösterdi.

Dursun Kabaktepe'nin haberi

Habertürk TV’de Balçiçek Pamir’in sunduğu Karşıt Görüş programının konuğu Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı  Doç. Dr. Osman Can ile Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu oldu.

Programın ilerleyen bölümlerinde 1961 Anayası tartışılırken Sabih Kanadoğlu’nun Hitler’in ortaya koyduğu Vaymar anayasası ilgili sözlerine Osman Can sert tepki gösterdi. Can, Kanadoğlu’nu sinirlendirecek şu ifadeleri kullandı:

SİZ HİÇBİR BİLGİYE SAHİP DEĞİLSİNİZ

‘Affedersiniz. Siz Vaymar hakkında hiçbir bilgiye sahip değilsiniz. Vaymar tarihiyle hiçbir bilgiye sahip değilsiniz. Vaymar’daki kurumların rolü hakkında hiçbir bilgiye sahip değilsiniz. Siz Vaymar’da nasyonel sosyalizmin nasıl iktidara geldiği hakkında hiçbir bilgiye sahip değilsiniz. 1960’dan bugüne kadar Türkiye tarihine aktarılmış klişelerle konuşuyorsunuz.  Lütfen bunu bir saygısızlık olarak algılamayın. 1960 darbesi ile ortaya çıkan temel  irade 1961 anayasından bağımsız değildir.  1980 darbesini yapanlar 1982 anayasını öğle kurguladılar ki onların iradesinin dışında kimse siyaset yapamz. ‘

SİZİ BUNDAN MEN EDERİM

Osman Can’ın bu ifadeleri üzerine sinirlenen Sabih Kanadoğlu şunları söyledi:  Siz anayasa hukuku uzmanısınız. Bende anayasa uygulayıcısıyım . Şimdi Vaymar anayasasının  falan maddesinin filan bendine göre benim bilgim olmayabilir. Bunun bana bir nacine olarak söylenmesi bir saygısızlıkdır. Şimdi hem yaşınız itibariyle hem de bulunduğunuz durum itibariyle sizi bundan men ederim. Böyle bir konuşmanın anlamı yok.’

HADDİNİZİ AŞARŞINIZ
Can, Kanadoğlu’nun ifadelerine  karşılık olarak ‘Şimdi size bir saygısıszlık yapmak gibi bir amacım yok. Ben anayasadaki teknik konuları ifade ettim.’ cümlesini kullansa da  Kanadoğlu, bu sözleri kabul etmedi ve ‘Vaymar üzerinde bilginiz yoktur, diye bir klişe üzerine konuşuyorsunuz. Haddinizi aşarsınız. Olmaz öyle şey.’ dedi. Tartışmanın büyümesine izin vermeyen Balçiçek Pamir hemen konuğu başka yöne çekti.

Moralhaber.Net

Etiketler :