İşte Kandil ile BDP arasındaki isim

İşte Kandil ile BDP arasındaki isim

KCK operasyonunda gözaltına alınan eski BDP milletvekili Kurtalan’ın, daha önce tutuklanan Oğraş’ın yerine Türkiye sorumlusu olduğu iddia edildi.

İSTANBUL Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından önceki gün 17 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 37 kişinin sorgusu sürüyor. Gözaltına alınan kişilerden 18’inin Ekim ayında yapılan operasyonlarla çökertilen KCK İstanbul Kent Meclisini yeniden toplamaya çalıştığı ve Uludere olayı gibi olayları bahane ederek İstanbul’da kargaşa çıkarmayı planladıkları iddia ediliyor. Gözaltına alınan eski BDP Milletvekili Fatma Kurtalan’ın halen tutuklu olarak cezaevinde bulunan KCK Türkiye Meclisi Sözcüsü Nihat Oğraş’ın yerine atandığı iddia edildi. Kurtulan’ın Oğraş’ın ardından Kandil ile BDP arasında köprü olduğu belirtiliyor.

Talimatların ham hali maillerde

Gözaltına alınan Fatma Kurtalan’ın yanısıra Tuncay Bakırhan gibi isimlerin yer aldığı 19 kişinin Öcalan’ın avukatları aracılığı ile gönderdiği talimatları uygulayan “Önderlik Alt Komisyonu’na” üye oldukları iddia ediliyor. Öcalan ile yaptıkları görüşmeleri talimat haline getiren avukatların bu talimatların ham halini örgütsel faaliyetler için kullanılan mail adreslerine kaydettikleri belirlendi. Talimatların kaydedildiği mail adresleri ve şifrelerin özel kuryeler ile Önderlik Alt Komisyonu’nda yer alan isimlere ulaştırıldığı, bu kişilerin de talimatları alarak uyguladıkları belirlendi. Soruşturma sırasında bu amaçla 4 mail adresi kullanıldığı tespit edildi Mail adreslerinin 2 aya bir değiştirildiği anlaşıldı. Gözaltına alınan zanlıların e-postaları perşembe günleri açtıkları ve talimatları Kandil ve BDP yetkililerine ilettikleri öne sürüldü.

68 asker, 19 polis, 9 korucu, 36 sivil

27 Temmuz 2011 tarihinde yapılan görüşmede, avukatların Öcalan’ın “Bunu iyice anlatın, sertçe anlatın. Kandil’e de söyleyin (...) Kandil de BDP de şunu bilmeli. İkide bir biz halkı tutamıyoruz, biz kitleyi zor durduruyoruz, kitle patlama noktasındadır diyorlar. Bırak ozaman patlıyorsa patlasın. Sorun çözülmezse devrimci halk savaşını başlatırız,savaşa da barışa da hazırız diyorlar. Eeee o zaman yap salak! Seni tutan mı var” mesajını Kandil’e ilettikten sonra saldırıların birbirini izlediği belirtiliyor. Öcalan’ın bu talimatından sonra ülke genelinde PKK saldırılarında 68 asker, 19 polis, 9 Korucu şehit olurken 36 da sivil hayatını kaybetti. 141 asker, 160 polis, 6 korucu ile 164 sivil yaralandı BÜNYAMİN DEMİRKAN

BDP milletvekilleri Emine Ayna (sol) ve Pervin Buldan (sağ)İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek gözaltına bulunan Fatma Kurtalan ve Tuncay Bakırhan’ın da aralırında bulunduğu zanlıları ziyaret etti. Ayna ve Buldan çıkışta ‘’Fatma (Kurtulan) hanımla ve Tuncer (Bakırhan) bey ile görüştük. Amacımız ziyaretti. Dosya ile ilgili bir bilgimiz yok, zaten gizlilik kararı var’’ dediler. Yaklaşık 2 saat kalan Ayna ve Buldan daha sonra emniyetten ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.