Kandil lobisi

Kandil lobisi

Avrupa istihbaratı barış sürecini bitirmek için sokakları ateşe verdi. MİT ise Bingöl saldırısının Kandil'i İmralı'dan koparmak isteyen komşu ülkeler tarafından düzenlendiğini belirledi. İran istihbaratının en önemli ismi Kasım Süleymani ise Ekim ayında 4

8 Ekim tarihinde Leon Elsjanof Wipper adlı Hollandalı birİran uzmanı, Twitter'da İran özel Kuvvetler Birliği Kudüs komutanı General Kasım Süleymani'nin peşmerge komutanları ile birlikte çekilmiş fotoğrafını yayınlarken,yaklaşık 10 günlük bu resim Süleyman'den ilk kez haberi olan Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök tarafından Türkiye'nin bölgede kaybeden taraf olacağı şekilde yorumlandı. OysaTAKVİM, tam bir yıl önce bugün Süleymani'nin Kandil'de Murat Karayılan gezilerini yazarak, çözüm sürecindeki kirli oyunları deşifre etmişti. 

SÜLEYMANİ YİNE KANDİL'DE 

Kan tacirliği yapan dış istihbaratların tüm oyunlarına rağmen ilerleyen süreç son olarak Kobani bahanesiyle vurulmak istendi. Bu girişimin arkasından da yabancı istihbaratlar çıktı. Özellikle Alman ajanların körüklediği sokak olayları İngiliz ve Rus istihbarat birimlerinin desteklemesiyle alevlendi. Komşu ülkelerin istihabarat birimlerinin devreye girmesiyle sürecin bitmesi amaçlandı. Çözüm sürecini bitirerek Türkiye'yi tekrar terörün kanlı kollarına bırakmak isteyenler ise Kürt'lerin ısrarlı provoke olmama çabasına karşın Kandil'in İmralı ile olan bağını keserek özellikle PKK uzantılarını harekete geçirdiği ortaya çıktı. Planın uygulanması için ise yaklaşık bir yıl önce General Kasım Süleymani devreye girdi. İran istihbaratının en önemli ismi olarak bilinen Süleymani geçen yıl altı kez Kandil'de Murat Karayılan ile görüştü. O dönemde Karayılan'ın süreci hedef alan açıklamaları ise fiilen hayat bulmadı. Ancak, General Kasım'ın bu Ekim ayı içinde de dört kez Kandil'e sır ziyaretlerde bulunduğu ortaya çıktı

BARIŞA KARŞI KAN KOALİSYONU 

MİT'in bulguları ise kan tacirlerinin planının ne derece kirli olduğunu ortaya koydu. Kobani bahane edilerek yapılan gösteriler esnasında Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e düzenlenen saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu şehit olurken bu olay iki yılı aşkın süre içinde barış sürecinde dökülen ilk kan oldu. MİT tespitine göre bu saldırıda Suriye ve Irak başta olmak üzere komşu ülkelerin istihbarat servisleri etkin rol oynadı. Alman, İngiliz ve Rus istihbaratları tarafından körüklenen Kobani olayları; kısa sürede komşu ülkelerin gizli servisleri tarafından düzenlenen bir saldırıyla barış sürecini ilk kez bu kadar kuvvetli bir şekilde hedef aldıMİT raporlarına göre ise Kandil'i İmralı'dan ayırmak isteyen bu güçler PKK'nın hortlamasını için kendi'Kobani Koalisyonu'nu kurarak Türkiye'ye hedef almaya devam ediyor. 

HAMANEY'İN HAS ADAMI

İran-Irak Savaşı'nda adını duyuran General Kasım, 1998'de İran'ın en önemli komutanlarından oldu. Kasım Süleymani, İran Dini Lideri Ali Hamaney'in özel emri ile ABD'nin müdahalesi sonrası Irak'ta görevler alarak bölge politikasına etki etmesiyle tanındı. 

İRAN'A SERT YANIT

Türkiye, İranlı yetkililerin açıklamalarına sert yanıt verdi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahyan'ın "Türkiye Neo-Osmanlıcılık peşinde" ve İran Genelkurmay Başkanı Hasan Firuzabadi'nin "Kobani'ye yardımı Türkler engelledi" sözleri üzerine İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, Dışişleri'ne çağrıldı. Dışişleri'ndan "İran'ın açıklamaları çok ölçüsüz. Türkiye gerekli gördüğü önlemleri alırken kimseden izin istemez" açıklaması yapıldı. 
Birkaç yıl öncesine kadar resmi bile bulunamayan Süleymani, dini lider Ali Hamaney'in emri ile gizliliği bırakıp özel görevler aldı. General en son Suriye'de Esad'a yardıma gitti.

TAKVİM YAZALI 1 YIL OLDU

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök sadece kendilerinde bulunduğunu zannederek General Kasım Süleymani'nin fotoğrafını paylaşarak bir habercilik skandalına imza attı. 

TAKVİM, tam bir yıl önce 18 Ekim 2013'te Özkök'ün yeni öğrendiği General Kasım'ın çözüm sürecini baltalamak için Kandil'e gittiğini yazmıştı. Özkök'ün kullandığı resim ise 8 Ekim'den beri internette bulunuyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.