Kandil'den rehine açıklaması

Kandil'den rehine açıklaması

Bugün serbest bırakılması beklenen örgütün elindeki 8 rehine için umutlar yarına kaldı.

 

Terör örgütü PKK'nın rehin aldığı 8 kişinin yarın serbest bırakılacağı öğrenildi. Kamu görevlilerini teslim almak için Şırnak'ın Cizre ilçesinden yola çıkan heyet, saat 07.30 sıralarında Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçiş yaptı.

Erbil’e doğru hareket eden heyetin, kamu görevlilerini alarak akşam saatlerinde Türkiye’ye dönmesi beklenirken, gecikme haberi geldi.

Kendisine yakın internet siteleri aracılığıyla bir açıklama yapan terör örgütü PKK,“Önderliğimizin çağrısı ve KCK Yürütme Konseyi'nin talebi üzerine elimizde bulunan Zihni Koç, Abdullah Söpçeler, Kemal Ekinci, Nadir Özgen, Kenan Erenoğlu, Reşat Çaçan, Ramazan Başaran ve Hadi Gizli isimli esirlerin serbest bırakılacağı kamuoyuna bildirilmişti. Esirler, 13 Mart günü (Yarın) alanımıza gelecek heyete teslim edilecektir.” dedi. 

"BİR PAZARLIK YOK!"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terör örgütü PKK tarafından serbest bırakılacak kamu görevlileri ile ilgili bir pazarlığın olmadığını söyledi.

Beşir Atalay, "Bunlar süreçle ilgili iyi niyet gösterileri. Şu anda heyet Habur'da. Sınırdan karşı tarafa geçiş yaptılar. Oradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu gün olabilir yarın olabilir, teslimler gerçekleşecek. Burada da hazırlık yaptılar. Gelişmeleri oradan takip edeceğiz." dedi.

CHA


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.