Kanlı Testerenin ucundaki sır

Kanlı Testerenin ucundaki sır

Habertürk'ün Münevver Karabulut cinayeti ilgisi gözlerden kaçmıyor. Gazete işi kanlı testereyi sürmanşetten vermeye kadar götürdü. Peki bu ilginin sebebi ne?

Habertürk, Münevver Karabulut cinayetini her gün manşetten veriyor. Habertürk'ün bu ilgisinin altında Habertürk'ün sahibi Ciner'in geçmişte pek çok kez Garipoğlu ailesiyle karşı karşıya gelmiş olması mı yatıyor?

Habertürk Ciner'e geçtikten sonra medya podyumuna "değişim" iddiasıyla çıktığı günden beri sürekli "değişik" olduğunu iddia ediyor.

Bu farklılık iddiasını da sayfa sayısı, baskı ve kağıt kalitesi, ilave fazlalığı gibi görsel ve teknik konularda okuyucunun gözlerinin önüne seriyor. Reklamlarında da sürekli aynı vurguyu yapıyor.

Ancak Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın sürekli iddia ettiği gibi haberciliğe de bir değişim getirdikleri iddiası ne yazık ki içi boş bir iddia olarak kalıyor.
Altaylı ne kadar "biz değişiğiz işte" dese de huylu huyundan vazgeçmiyor. Muhabirlerinin huyunu bilmeyiz ama genel yayın yönetmeni ile patronun huyunu eski maceralarından az çok biliyoruz.

Münevver Karabulut cinayetinin aydınlatılması için tüm medya elbirliğiyle soruşturmaya destek veriyor. Konu zaten sürekli gündemde tutuluyor. Ama Türkiye zangır zangır sallanırken Gazete Habertürk'ün manşetini, sürmanşetini bu konuya ayırması ister istemez dikkat çekiyor.

Çeşitli medya siteleri Altaylı'nın bu ilgisine zaten dikkat çekti. Ancak Altaylı'nın asıl niyetinin başka olduğu da konuşulmaya başladı.

Etiler'de öldürüldükten sonra cesedi çöp konteynerinde bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun amcası işadamı Hayyam Garipoğlu...

Fatih Altaylı'nın ve Gazete Habertürk'ün patronu Turgay Ciner, geçmişte pek çok kez Garipoğlu ailesiyle karşı karşıya gelmişti.

İki grup POAŞ ihalesinde kapışmış ve ihale, daha az fiyat veren ve üçüncü olan Kamuran Çörtük ve Turgay Ciner ikilisine verilmişti.

Hayyam Garipoğlu daha sonra kendisini Mesut Yılmaz ve ekibinin batırdığını, POAŞ ihalesine girmemesi, girse ve kazansa da ihalenin kendisine verilmeyeceği konusunda tehdit edildiğini açıklamıştı.

Ciner ve Garipoğlu liman ihalelerinde de karşı karşıya gelmişti.

Elbette ki Ciner'in eski husumetler yüzünden Münevver Karabulut cinayeti vasıtasıyla Garipoğlu ailesinden intikam aldığı düşünülemez. Ancak Türkiye sallanırken, cinayetin Gazete Habertürk'te böyle büyük yer kaplaması ister istemez insanın aklını kurcalıyor.

Etiketler :