SELAHATTİN KAPLAN'IN 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI MESAJI

SELAHATTİN KAPLAN'IN 1-7 NİSAN KANSER HAFTASI MESAJI

1-7 Nisan Kanser Haftası nedeni ile Kansere Gülümse Derneği Genel Başkanı Selahattin Kaplan'ın mesajı : "Günümüzde kanser, tüm dünyadaki en önemli sağlık problemlerinden birisini oluşturmakta, görülme hızında belirgin bir artış gözlenmektedir.

3-007.jpg1-006.jpg2-008.jpg1-005.jpg
 
 
Kanserden korunma kanserin tedavisinden daha önemli bir husustur. Erkeklerde birincil koruma ile önlenebilen en önemli kanser olan akciğer kanserleri ülkemizde ve dünyada birinci sıradadır. Bayanlarda ise meme kanseri ve  rahim ağzı kanseri birinci sırada yer almaktadır. 
 
 
Kanserden korunmada, başta sigara ve alkol olmak üzere, kanser yapıcı çevresel etkenlerden uzak durmak önemlidir. Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneş ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser sıklığını azaltabilir.
 
Tüm bunların dışında Kanserehastalığında moral ve manivayatın önemi de en az tedavi kadar önemlidir.
 
Merkezi Ankara'da olmak üzere  ve yurt genelinde 25 İl/İlçede'de Temsilciliği bulunan Kansere Gülümse Derneği Kanser Hasta ve Hasta yakınlarına moral vermek ve imkanları dahilinde de kendilerine maddi olarak da yardımda bulunmak amacı ile 2014 yılında kurulmuştur.
 
 
Tüzüğüne uygun şekilde, gerek yönetim kurulu üyeleri ve gerekse gönüllü temsilcileri ile birlikte çeşitli İl ve İlçelere Kanser hasta ve hasta yakınlarına moral vermek amacıyla çeşitli bilgilendirme toplantıları düzenlemektedir. Ayrıca  kısa bir süre önce çıkarmış olduğu ''EN DERİNDEN'' albümü ile büyük bir beğeni kazanan ve Cd gelirinin belli bir kısmını da Derneğimiz vasıtası ile Kanser hastalarına vermekte olan THM Sanatçısı Hasibe Temiz de hastalarımıza  konserler vererek kendilerinin yanında olduğumuzu her vesile ile göstermektedir.
 
Kansere Gülümse Derneği Genel Başkanı Selahattin Kaplan sözlerini aşağıdaki ifadelerle bitirmeden önce Kanserde erken teşhisin ve moralın çok önemli olduğunu bir kez daha vurgulamıştır:
 
''Etrafımızda dökülen saçlarımız duygularımızı ve gülümsemizi hiçbir zaman beraberinde götüremedi... Biliyorduk gülmek bizim için yaratılmıştı. Mutluluk, sevgi… bunlar bizim için seçilmiş özel kelimeler değil miydi?
 
 Hiç susmadık, hiçbir zaman etrafımıza boş bakışlar atmadık gücümüzün yettiğince.. Gözlerimizdeki umut ışığını söndüremeyecek ve asla boyun eğmeyecektik KANSER'e!!
 Neden boş bakacakmışız Dünyaya? Neden gülümsemeyi unutucakmışız? Gözlerimizdeki ışığı neden siyah boş birer küreye dönüştürecektik. Kanser asla koparamazdı bizi Ailemizden, sevdiklerimizden, sizden....
Şimdi saçlarımız burada ve biz halen sizlerleyiz, gülüşümüzle, umutlarımız ve sevgimizle.....''
 
Kansere Gülümse Derneği
Yönetim Kurulu ve Temsilcileri adına
Selahattin KAPLAN
 
 
Haber: Fatma ÇETİN KABADAYI
Kansere Gülümse Derneği Balıkesir İl Temsilcisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.