Kansere Gülümse Derneği Moral Günü

Kansere Gülümse Derneği Moral Günü

Ankara’da faaliyet gösteren Kansere Gülümse Derneği 27 Aralık Pazar Günü kanser hasta ve yakınlarına moral ve destek vermek amacıyla toplandı.

 

 

Dernek Başkanı Selahattin Kaplan, açılış konuşmasında “Değerli dostlarımız, bir yılı daha geride bırakırken kanser hasta ve hasta yakınlarına moral ve destek vermek amacıyla sabah kahvaltısında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık bakanlığımızın değerli yetkililerine, Konfederasyon Başkanımıza, Sanat Platformu Başkanımıza, STK Başkan ve temsilcilerine, Ankara dışından bizi onurlandıran temsilcilerimize, organizasyonu düzenleyen dostlarımıza, değerli arkadaşlarımıza ve üyelerimize, sanatçı dostlarımıza, yanımızda bulunamayan dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Derneğimiz günden güne büyüyor, bu bizim için büyük mutluluktur. ”dedi.

Toplantıya katılan Sağlık Bakanlığı Kanser Dairesi Başkanı Murat Gültekin yaptığı konuşmada Dernek çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getirerek çalışmalarla gurur duyduğunu ifade etti.  Kanser hastalığının bilinçle, tedaviyle, erken teşhis, maneviyat ve elbette moralle atlatılacağına değinerek, iki yıl içinde hastalığın büyük bir düşüş gösterdiği müjdesini vererek istatistik bilgiler ışığında konukları aydınlattı. Derneğe daima destek olacağını, mümkün mertebe de toplantı ve faaliyetlere de katılacağını ifade eden Gültekin, güler yüzü ve samimiyeti ile güne moral katanlardan oldu.

 

 

Aile İçi iletişim ve Toplumsal Sorunlar Dernek Başkanı Zeynep Göktaş ise yaptığı konuşma da Kardeş Dernekle çalışmalarına devam edeceğini açıklarken katılım ve desteğini esirgemeyenlere de ayrı ayrı teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından Türkiye Sanat Platformu Başkanı Şair-yazar Sultan Özateş’in konuşması misafirleri gözyaşlarına boğdu. Kansere Gülümse Derneği Balıkesir İl temsilcisi Eğitimci-Yazar Fatma Çetin Kabadayı, okuduğu şiiriyle duygulu anlar yaşatırken,  Başkent Ankara ve Anadolu Konfederasyonu Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Mehmet Akyol konuşmasında dernekteki birlik ve beraberliğin birçok engeli aşacağına değindi.

Konuklarla yapılan kahvaltının ardından canlı müzik eşliğinde eğlenceye devam edildi. Toplantıya katılanlar arasında Kadınları Toplumsal Destekleme Dernek Başkanı Müjgân Erdem, Demokratik Kongo Büyükelçisinin Eşi Gazeteci Pauline Kt Mulumba, Yurt-ay Derneği Genel Başkanı Kudret Bulut, Ankara Sinop ili ve İlçeleri Eğitim Kültür VE Yardımlaşma Derneği Başkanı Kenan Güllü Dernek, Yazar Fahrettin Alay katıldı. Ayrıca dernek temsilcilerinden Baş temsilci Emel Yalçın, Ankara il temsilcisi: Nezihe Er, Balıkesir il temsilcisi Fatma Çetin Kabadayı, Erbaa/Tokat temsilcisi Beyhan Elmacı, Konya il temsilcisi Ayşegül Çağıl, İzmir il temsilcisi Pınar Gamze Dengiz de katıldı.

 Cemal Yücel sözü ile Hasibe Temiz ise sesi ile güne katılan konukları türküleri ile büyüledi. Hasta yakınları ve konuklar gönüllerince eğlendi.

Kansere Gülümse Derneği sosyal medyada da en çok üyesi ve takipçisi olan dernek olarak biliniyor.

 

 

 

Haber; Fatma Çetin Kabadayı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.