Kapalıçarşı'da seyyar satıcılar terör estirdi

Kapalıçarşı'da seyyar satıcılar terör estirdi

Kapalıçarşı'da parfüm almadığı için hamile turisti tekmeleyen seyyar satıcı çocuk, müdahale etmeye çalışan güvenlik görevlisini de ağabeyine bıçaklattı.

Tarihi Kapalıçarşı'nın etrafını mesken tutan seyyar satıcıların kendilerinden sahte parfüm almayan hamile bir turiste tekme attığı görüntüler şok etkisi yarattı. Satıcıya müdahale eden güvenlik görevlisinin ise darp edilip bıçaklanması Çarşı esnafını isyan ettirdi.

Kapalıçarşı'daki seyyar satıcı terörünü gözler önüne seren olay, geçen 4 Haziran'da Nuruosmaniye Kapısı'nda yaşandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, seyyar satıcılık yapan 8 yaşındaki çocuk, karşısına çıkan hamile turiste zorla sahte parfüm satmaya çalıştı. Hamile kadın ise istememesine rağmen zorla eline tutuşturulan parfüm şişesini yere fırlattı. Buna sinirlenen seyyar satıcı çocuk, hamile turiste tekme attı. Yaşananlara şahit olan, çarşıdaki güvenlik görevlisi olaya müdahale etti. Bunun üzerine seyyar satıcı çocuk olay yerinden ayrılarak ağabeyine haber verdi.

20 KİŞİ TOPLAYIP GELDİ

Satıcının ağabeyi Şehmuz K. bir süre sonra yanına aldığı yaklaşık 20 kişi ile Kapalıçarşı'nın Nuruosmaniye girişine geldi. Satıcı çocuk, kendisine müdahale eden güvenlik görevlisi Emir Mayda'yı ağabeyine gösterdi. Kalabalığın arasından sıyrılan Şehmuz K., kardeşine müdahale eden güvenlik görevlisini karnından, sırtından ve omzundan bıçakladı. Güvenlik görevlisinin kanlar içinde yere yığıldığını gören esnaf hemen yardıma koştu. Hastaneye kaldırılan güvenlik görevlisi Mayda'nın tedavisi sürdürüyor. Geniş çaplı soruşturma başlatan polis, 16 yaşındaki saldırgan Şehmuz K. ile çarşıda terör estiren seyyar satıcıların peşine düştü. Seyyar satıcıların bazen turistleri tartakladıklarına şahit olduklarını belirten Kapalıçarşı esnafı, "Çarşının önü parfüm, şal ve oyuncak satan seyyarlardan geçilmiyor. Zabıtalar dahi bunlardan çekiniyor. Biz de mecburen ses çıkartamıyoruz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.