Kapıdan pazarlamacılara dikkat!

Kapıdan pazarlamacılara dikkat!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bazı pazarlamacıların evleri ziyaret ederek farklı yollardan ürün satmaya çalıştığını söyleyen TÜKODER Gebze Şubesi Başkanı Zeki Fettah uyardı.

TÜKODER Gebze Şubesi Başkanı Zeki Fettah, son zamanlarda kapıdan pazarlamacılar hakkında çok fazla şikayet geldiğini söyledi.

Farklı yöntemler izleyerek ürünlerin satıldığı ve hiç beklenmedik bir anda icra geldiğini ifade eden Fettah, "Tüketicilerden son zamanlarda kapıdan pazarlamacılar ile ilgili birçok şikayet gelmeye başladı.

Bu satışlardan bir kaç tanesinde vatandaşa, 4 tane zarftan biri seçtiriliyor. 'Bu zarftan çıkan hediyeyi kazandınız. Yakında yeni bir mağaza açıyoruz. Açılışında bu hediye size verilecek ancak, bizden herhangi bir ürün almalısınız' diye satılmış.

Sözleşme karşılığı satılan bu ürünlerde, sözleşmenin bir nüshası alıcıya verilmediği için, tüketici nereye, hangi adrese ödeme yapacağını bilemediği gibi, 7 gün içinde üründen vazgeçme hakkını da kullanamıyor. Tüketicimizi uyarıyoruz. Bilinçli olunursa bu tür oyunlara gelmezler. Bu ürünler 690 TL ile bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla sözleşme karşılığı satılıyor. Ancak ne mağaza açılıyor, ne ürün geri iade edilebiliyor. Bu tür satıcılara karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu.



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :