Kar tatili olan iller 9 Ocak!

Kar tatili olan iller 9 Ocak!

Yoğun kar yağışı tüm yurdu etkisi altına aldı. Yağışlar nedeniyle Kocaeli, Denizli, Kars, Muş, Elazığ ve Bursa'da okullar tatil edildi.

Beyaz esaret sürüyor! Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bazı illerde valilik kararıyla okullar tatil edildi. Ankara, Kocaeli, Denizli, Kars, Van, Muş, Elazığ, Bursa, Yozgat, Diyarbakır, Sakarya, Kayseri, Niğde, Bilecik, Ordu, Zonguldak, Giresun, Bolu, Düzce, Bartın, Karabük, Nevşehir, Erzincan, Afyorkarahisar ve Siirt, Tokat, Erzincan, Sivas, Van, Kars, Bitlis ve Samsun'un bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar 9 Ocak 2015 Cuma tatil edildi, kamuda çalışan engelli ve hamileler idari izinli sayıldı.
 
Kocaeli'nde kuvvetli buzlanma ve don nedeniyle il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi.
 
Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde bugün gece saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don beklendiği, buzlanmanın yarın da devam edeceği, hava sıcaklığının sıfırın altında 8 derece tahmin edildiği kaydedildi.
 
Elverişsiz hava şartlarının mağduriyete yol açmaması amacıyla rehabilitasyon merkezleri dahil, Kocaeli genelindeki anaokulları ile ilkokul ve orta öğretimde eğitime 9 Ocak Cuma ara verildiğinin vurgulandığı açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
İl genelinde yerleşim yerlerinde karla mücadelenin sürdürüldüğünün ifade edildiği açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce tatil olan günlerdeki dersler için telafi eğitimi programı uygulanacağı bildirildi.
 
Olumsuz hava şartları nedeniyle Kocaeli'nde 6 Ocak Salı'dan itibaren eğitime ara verilmişti.
 
DENİZLİ
 
Denizli'de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle üç gündür eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı. 
 
Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarının devam etmesinden dolayı mağduriyete meydan verilmemesi amacıyla 9 Ocak Cuma Sarayköy ve Beyağaç ilçelerindeki okullar hariç, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca, söz konusu uygulamanın geçerli olduğu yerleşimlerde aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
kar-tatili-ve-hava-durumu.20150109003012.jpg
 
KARS
 
Kars'ta elverişsiz hava koşulları dolayısıyla eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, kent merkezinde etkili olan tipi ve buzlanmadan dolayı 9 Ocak Cuma ilk ve orta dereceli okulları tatil ettiklerini söyledi.
 
Kentte kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, bebek emziren kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personel de aynı gün idari izinli sayılacak.
 
Arpaçay, Digor, Selim, Sarıkamış ve Suzuz ilçelerinde eğitime 9 Ocak Cuma ara verildiği daha önce duyurulmuştu.
 
VAN
 
Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Van'ın merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ile Başkale, Erciş, Özalp ve Saray ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.
 
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez İpekyolu, Tuşba ve Edremit ile Başkale, Erciş, Saray ve Özalp ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Cuma tatil edildiği bildirildi.
 
Aynı gün kamuda çalışan, hamile ve engellilerin idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil---.20150109003040.jpgMUŞ
 
Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle Malazgirt ilçesi hariç il genelinde eğitime bir gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle Malazgirt ilçesi hariç tüm ilçe ve il merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 9 Ocak Cuma ara verildiği bildirildi.
 
ELAZIĞ
 
Elazığ'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı.
 
Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve buzlanmanın neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel de yarın idari izinli sayılacak.
 
BURSA
 
Bursa'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi. 
 
Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Keles, Harmancık, Orhangazi, İznik, Yenişehir ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar, Büyükorhan ilçesine bağlı köylerdeki okullar ile Gürsu TOKİ okullarının yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 9 Ocak Cuma günü de tatil edildiği bildirildi. 
 
Açıklamada ayrıca Gemlik, Büyükorhan, inegöl, Mustafakemalpaşa, Osmangazi, Gürsu, Nilüfer, Kestel ilçelerinde taşımalı sistemle eğitim yapılan okulların da tatil edildiği, personelin idari izinli sayıldığı belirtildi.
 
YOZGAT
 
Yozgat il merkezinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime verilen aranın bir gün daha uzatıldığı bildirildi. 
 
Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime 9 Ocak Cuma ara verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi.
 
Çayıralan ilçesinde ise taşımalı eğitimin yapılmayacağı ifade edildi. 
 
9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil-.20150109003112.jpgDİYARBAKIR
 
Diyarbakır ve Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.
 
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Cuma merkez ve ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.
 
Açıklamada, ayrıca yarın engelliler ve hamilelerin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.
 
Dicle Üniversitesinden yapılan açıklamada da kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime yarın ara verildiği kaydedildi. 
 
SİİRT
 
Siirt'te yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 9 Ocak Cuma tatil edildi.
 
SİVAS

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları ve aşırı buzlanma nedeniyle Akıncılar, Gürün, Hafik, Suşehri, Ulaş, Yıldızeli, Kangal, Koyulhisar ve Gölova ilçe merkezleriyle bağlı köylerde eğitime ara verildiği belirtildi.

Altınyayla ve Zara'da taşımalı eğitime, Gemerek'te köy okulları ve taşımalı eğitim yapan okullarda, Divriği'de merkez ve köylerdeki ilkokul ve ortaokullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada, "İlimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları ile Şarkışla, Doğanşar ve İmranlı ilçe merkezleri ve köylerinde yarın eğitim-öğretime devam edilecektir" ifadelerine yer verildi.

Bu arada, Suşehri ve Ulaş'ta kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılmasına karar verildiği öğrenildi.

TOKAT VE ERZİNCAN

Tokat'ın Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa, Reşadiye, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu belirterek, "Bu 4 ilçemizde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın ara verildi. Başka ilçelerimizde de kar yağışı ve olumsuz hava koşulları olursa kaymakamlar karar verecek" diye konuştu.

Öte yandan, Erzincan9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil--.20150109003137.jpg'ın Üzümlü ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

VAN (ÖZALP VE SARAY İLÇELERİ)
 
Van Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Özalp ve Saray ilçelerinde 9 Ocak Cuma günü okulların tatil edildiği belirtildi.

KARS (ARPAÇAY, SELİM VE DİGOR İLÇELERİ) 
 
Kars'ta da akşam saatlerinden itibaren hava sıcaklığında yaşanan aşırı düşüş nedeniyle Arpaçay, Selim ve Digor ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği, kamu, kurum ve kuruluşlardaki engelli, hamile, emzikli kadın ve kronik rahatsızlığı bulunan personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.
 
BİTLİS (GÜROYMAK İLÇESİ)

Bitlis'in Güroymak ilçesinde de elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiği, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması durumunda öğrencilerin pazartesi günü ders başı yapacağı öğrenildi.  
 
SAMSUN (ALAÇAM, AYVACIK, ASARCIK, BAFRA, HAVZA, KAVAK, LADİK, 19 MAYIS, SALIPAZARI İLÇELERİ)
 
Samsun'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verileceği bildirildi.
 
Samsun Valiliğinin açıklamasında, yarın Alaçam, Ayvacık, Asarcık, Bafra, Havza, Kavak, Ladik, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme ve Vezirköprü ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretim yapılmayacağı belirtildi.
 
Açıklamada, Çarşamba ilçesindeki Gülören, Kabaceviz, Gökçeçakmak, Ağcagüney ilk ve ortaokulları, Ağcagüney ÇPL ile Değincek, Eğridere, Eğridere Kilisekıran, Eğridere Ortamahalle, Karakaya, Karakaya Karakuz, Köroğlu, Köroğlu Damat ilkokullarında, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere, Yazılar, Kibarlar, Sarıyurt, Çınaralan, Antyeri, Çırakman Şehit Hayri Alkan ilkokulları ile Yaylageriş, Büyüklü, Güzelyurt, Yağbasan, Kahyalı, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet ve Kutlukent Şehit Uğur Birinci ilk ve ortaokullarında eğitime bir gün ara verileceği, Tekkeköy'de taşımalı eğitim gören öğrencilerin ise idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
Yakakent ilçesinde de daha önce köy statüsündeki mahallelerin okulları ile taşımalı eğitim veren okullarda yarım eğitim öğretim yapılmayacak.

9-ocak-okullar-tatil-mi-yarin-bu-iller-tatil.20150109003208.jpg 
 
KAYSERİ (İL GENELİ)
 
Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğünden alınan son hava tahmin raporu çerçevesinde, kar yağışı ve buzlanma ile hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün neden olabileceği riskler dikkate alınarak il genelinde eğitim-öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildi.
 
Vali Orhan Düzgün, İl Sağlık Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
"İlimizde kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki aşırı düşüşün devam edeceği, bu gece ve yarın sabah hava sıcaklığının sıfırın altında 19 dereceye düşmesi beklenmektedir. Buzlanma ve don sonucu trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 09 Ocak 2015 Cuma günü Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında Kayseri ili ve ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılmaları valiliğimizce uygun görülmüştür."
 
Olumsuz hava koşulları nedeniyle dün ve bugün de eğitime ara verilmişti.

NİĞDE (İL GENELİ)
 
Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşullarından dolayı il genelinde yarın okullarda eğitim-öğretim yapılmayacak.
 
Niğde'deki okullarda bugün de eğitime ara verilmişti.

BİLECİK (İL GENELİ)

Bilecik'te etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle eğitime yarın da ara verilecek.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla il merkezi ile Osmaneli ve Pazaryeri dışındaki diğer ilçelerde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.

Osmaneli ve Pazaryeri'nde ise taşımalı sistem hariç eğitime devam edileceğini belirten Nayir, "İlimiz genelinde devam eden kar yağışı dolayısıyla çatılarda, bahçelerde biriken kar ve buzlanma, taşımalı eğitimin aksaması, kara ve yaya trafiğinin olumsuz etkilenmesinden dolaylı istenmedik olaylara sebep vermemek amacıyla resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim kurumları ile öğrencisi bulunan özel eğitim ve öğretim kurumlarının tamamında 9 Ocak Cuma günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmiştir" ifadesini kullandı.

Nayir, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağını duyurdu.

ORDU
 
Ordu'da kar yağışı nedeniyle Aybastı ilçesi ile Akkuş'taki yatılı bölge okulu hariç il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının devam etmesi nedeniyle Altınordu, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gülyalı, Gürgentepe, İkizce, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Mesudiye, Perşembe, Ulubey ve Ünye ilçelerinde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.
 
Açıklamada, Akkuş ilçesinde ise yatılı bölge okulu hariç ilçe merkezi ve tüm mahallelerde 9 Ocak Cuma günü okullarda tatil kararı alındığı kaydedildi.

ZONGULDAK 
 
Zonguldak'ta kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle, il genelindeki okullar yarın tatil edildi. 
 
Engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.
 
GİRESUN

Giresun'da kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verileceği bildirildi.
 
Valilik açıklamasında, yoğun kar yağışı dolayısıyla üniversiteler hariç Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okulların 9 Ocak Cuma günü tatil edildiği belirtildi.
 
Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
RİZE

Rize'de etkili kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verileceği bildirildi.
 
Rize Valiliğinin açıklamasında, il genelinde iki gündür devam eden olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiği hatırlatılarak, olumsuz koşulların sürmesi nedeniyle eğitime yarın da ara verileceği belirtildi. 
 
Açıklamada, engelli ve hamile kamu kurum çalışanlarının da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
AFYON

Afyonkarahisar'da eğitime yarın da ara verildiği bildirildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik veriler ve kar yağışı sonrası oluşan aşırı buzlanma nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için il merkezi ile merkez ilçeye bağlı köy ve beldelerdeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime yarın da ara verilmesine karar verildiği kaydedildi.
 
Ayrıca, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de bir gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.
 
ERZİNCAN

Erzincan il merkezi ve 3 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
 
Alınan bilgiye göre, Erzincan il merkezi ile Kemah, Çayırlı ve Tercan ilçelerinde soğuk hava nedeniyle eğitime 9 Ocak Cuma günü ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Refahiye ve İliç ilçelerinde ise yarın taşımalı eğitim yapılmayacak.
 
NEVŞEHİR

Nevşehir merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ile Derinkuyu, Kozaklı, Gülşehir, Hacıbektaş, Avanos, Ürgüp ve Acıgöl ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği belirtildi.
 
Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağı kaydedildi.
 
KARABÜK

Karabük'te kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle eğitime yarın ara verildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının iki gündür etkili olduğu, yarın da artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi.
 
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim-öğretime yarın ara verildiği belirtildi.
 
İl genelinde dünden beri eğitime ara verilmişti. 
 
BARTIN

Bartın'da kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime yarın ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kent merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verildiğini söyledi.
 
Demir, ilçelerle ilgili kararı kaymakamlıkların vereceğini sözlerine ekledi.
 
DÜZCE

Düzce'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde eğitime bir gün daha ara verildiği bildirildi. 
 
Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, olumsuzluğa ve mağduriyete meydan vermemek amacıyla kentteki tüm okullarda eğitim öğretime 9 Ocak Cuma günü de ara verildiği kaydedildi.
 
Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin idari izinli sayılacağı ifade edildi.
 
Daha önce yapılan açıklamada okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildiği bildirilmişti. 
 
BOLU

Bolu'da kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde hafta başından beri süren olumsuz hava koşulları yüzünden il genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
 
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.