Karabük Üniversitesi Bakü'de tanıtıldı

Karabük Üniversitesi Bakü'de tanıtıldı

Karabük Üniversitesi, Azerbaycan'ın başkenti Bakü şehrinde yapılan uluslararası eğitim fuarı Akare 2017 Yurt Dışı Eğitim Fuarı'nın gözdesi oldu.


Türkiye içinde ve dışında eğitim fuarları organize eden ilk ve tek uluslararası eğitim fuarcılık şirketi olan Akare Fuarcılık'ın Bakü'de düzenlediği eğitim fuarında Üniversitemiz adına katılan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç Dr Enver Kapağan ve TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr Mustafa  Kundakçı, Karabük Üniversitesi'ne büyük bir ilgi olduğunu belirtti, Azerbaycan'da güvenilir kurumlar ile yaşanır sehirler sıralamasında insanların zihninde çok güzel bir yer edindiğini de kaydettiler.

Uluslararası Öğrenci Koordinatör Yardımcısı ve Türk Dili Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Enver Kapağan katılımcıların isteği üzerine yarım saat süren bir sunumla Karabük Üniversitesini, güven ortamını, idari ve personel olarak yardımsever ve güler yüzlü durumları ile eğitim, spor, sanat alanında yerli ve yabancı öğrencilerin başarılarını anlatarak katılımcıların sorularına cevap verdi. TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı da yaptığı konuşmada Azerbaycanlı öğrencilere seslenerek Karabük'ü kendi evleri gibi bilmelerini istedi ve üniversiteyi tercih etmeleri halinde evvela kendilerinin kazançlı çıkacağını belirtti.
 

Bakü'de gerçekleşen eğitim fuarıyla ilgili Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Öğr. Gör. Recep Utku da bir açıklama yaparak şunları söyledi: Fuardan en üst düzey fayda sağlayabilmek için koordinatörlük olarak çok ciddi hazırlıklar yaparak fuara katılıyoruz. Görsel ve bilgilendirme amaçlı Türkçe, İngilizce ve Rusça üç dilde hazırlanan broşürlerin yanında İngilizce ve Azerice posterler de hazırlattık. Yine Karabük ve Safranbolu şehrimizin lezzetlerini daha orada tatmaya başlasınlar diye fuar standımızı ziyaret edenlere Safranbolu lokumu ikram ediyoruz. Fuar katılımımız konusunda bizleri destekleyen başta sayın Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Güneş hocamıza, TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı ‘ya, SKS Daire Başkanımız Bünyamin Gün’e, İdari Mali İşler Başkanımız Oğuz Gökmen’e tercüme işlerinde bizlere destek olan hocalarımıza, diğer rektörlük birimlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca gerek hazırlık aşamasında gerekse şuanda Fuarda gösterdikleri üstün azim ve gayretten dolayı koordinatörlük ekibimize de çok çok teşekkür ediyorum. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.