Karabulut cinayetinde ilk itiraflar

Karabulut cinayetinde ilk itiraflar

Münevver Karabulut cinayetinde sır perdesi aralanıyor. Nida Garipoğlu'nun şoförü ile bir çalışanının, zanlı Cem Garipoğlu'nun saklanmasına yardımcı olduklarını itiraf ettikleri ileri sürüldü.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde tutuklu bulunan Nida Garipoğlu cezaevi ring aracıyla Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na ulaştırıldı. Nida Garipoğlu, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından ek ifadesine başvurulmak üzere cezaevi aracında bekletiliyor.

Bu arada, katil zanlısı Cem Garipoğlu'na firarda olduğu dönemde yardım ve yataklık yapanların tespiti amacıyla başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde tutulan 5 kişi için savcılıktan ek gözetim süresi alındı. Bu kişilerin yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

YARDIM ETMİŞLER
Gözaltılarla birlikte cinayetle ilgili sır perdesi de aralanmaya başlandı. Nida Garipoğlu'nun şoförü Ahmet Batur ve şirketinde satış müdürü olarak çalışan Mehmet Karakayalı'nın Cem Garipoğlu'nun saklanmasında yardımcı olduklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Batur'un, "Olay günü patronum Nida Garipoğlu, Cem'i almamı söyledi. Onu aldım ama o anda cinayete karışmış olduğunu bilmiyordum. Ben cinayet işlemiş birine yardım ve yataklıkta bulunmadım. Sadece patronumun dediklerini yerine getirerek Cem'i arabaya aldım. Başba bir arabaya verdim" dediği ileri sürüldü.


Etiketler :