"Karadayı Ergenekoncu" iddiası

"Karadayı Ergenekoncu" iddiası

Ergenekon'da önemli bir iddia da 28 Şubat sürecinde GATA'da yaşadığı olaylardan dolayı emekli olmak zorunda bırakılan Nevzat Tarhan'dan geldi.

Tarhan ifadesinde 1996 yılında GATA Haydarpaşa Hastanesi'nden doçent olarak kendi isteğiyle emekli olduğunu anlatıyor. Ergenekon örgütünün adını 1995 yılında GATA Komutanlığı'nda çalışırken dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın devre arkadaşı Albay İbrahim İşcan'dan duyduğunu söylüyor.

Prof. Tarhan, şunları aktarıyor: "İşcan bana devletin içinde devlete rağmen bir yapı olduğunu, 100-150 kişilik bir grup olduğunu, MGK'nın üzerinde olduğunu, periyodik toplantılar yaptıklarını, kendisinin ve İsmail Hakkı Karadayı'nın üsteğmenlik rütbesinden itibaren bu grubun üyesi bulunduklarını anlattı. Bana bu örgütlenmenin Talmut isimli bir kitabının bulunduğunu, çalışma esas ve prensiplerinin bu kitapta toplandığını söylemişti."

Geçtiğimiz aylarda ses kayıtları internete düşen Karadayı, 28 Şubat sürecinde iktidarı Mesut Yılmaz'a 'altın tepside' sunduklarını söylüyor.

Etiketler :