Karaman'daki madeni işleten şirket: Doğal afet İZLE

Karaman'daki madeni işleten şirket: Doğal afet İZLE

18 işçinin hala mahsur olduğu Karaman'daki maden ocağının işletmesi, olaydan üç gün sonra ortaya çıktı ve "Yaşananlar doğal afet" dedi.

Karaman Ermenek'te faaliyet gösteren bir maden ocağını su basması sonucu mahsur kalan 18 işçi için umutlar kesilse de kurtarma çalışmaları aralıksız sürüyor. Kazanın sebebine ilişkin ise henüz net bir bilgi yok. Tüm Türkiye Karaman'dan gelecek güzel bir haberi beklerken gözler de madeni işleten şirkete çevrilmişti. Kazayla ilgili bir açıklama yapması beklenen Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi, üç gün sonra ortaya çıktı ve kısa bir açıklama yaptı;

ŞİRKET: "TÜM İŞ GÜNVENLİĞİ TEDBİRLERİ ALINMIŞ"

"İşletmekte olduğumuz maden ocağında tüm iş güvenliği tedbirleri alınmış, bu zamana kadar gerekli denetimlerin hepsi yapılmış, maden ocağı hukukun emrettiği şekilde işletilmiştir. Kazanın oluş nedeninin şu an itibariyle tespit edilebilmesi imkansız olmakla birlikte, içeriden kurtulan kardeşlerimizin bize verdiği bilgiye göre, doğal bir afetten bahsedilmektedir. Türkiye'nin tüm maden ocaklarında yemek saatleri içeride kullanılmaktadır ki; buna devlet ocakları da dahildir"

 

BAKAN ÇELİK: "BU MADENE RUHSAT VERİLMEMELİYDİ"

Şirketten "Kusurumuz yok" açıklaması gelse de Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in sabah saatlerinde yaptığı açıklama şirketi yalanlar nitelikteydi. "Doğruları konuşmamız lazım" diye söze başlayan Çelik, maden ocağının durumunu şu sözlerle anlatmıştı;

"Benim gördüğüm, bu madene ruhsat verilmemeliydi. Madene Sayın Başbakan ile indik. Ondan önce, 3 bakan indik. Çıkarken hepimizin ceketleri sırılsıklam oldu. Düşünün içerideki durumu. Yüzde 35 eğimli, 350 - 400 metre aşağı iniyor işçi. Raylı sistem yok, asansör yok. Yaya olarak... ‘Geri çıkmamız 45 dakika alıyor’ diyor işçiler. Biz 200 metre indik, çıkıncaya kadar hiçbirimizde takat kalmadı. Bu işçi nasıl çalışacak?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.