Karanlık Lobilere Sert Tepki

Karanlık Lobilere Sert Tepki

AK Parti: "Lobiler tarihi yanıltma peşinde. Tarihçilerin incelemesi gereken konu, politikacıların önüne getiriliyor."

AK Parti Dış İlişiler Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sözde soykırım iddialarını içeren ve ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin 4 Mart tarihli gündemine alınan yasa tasarısından üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada, Balkanlar-Kafkaslar-Ortadoğu üçgeninde barış, huzur, güven ve istikrarın tesisi, aynı zamanda ortak gelecek planlarının yapıldığı bir dönemde bu tasarının gündeme getirilmesinin bu bölgedeki ülkelerin tarihi misyonu açısından kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Uluslararası güç dengelerinin ve dünyanın geleceğinin süratle değiştiği 2000'li yıllarda, tarihçilerin incelemesine bırakılması gereken bir konunun politikacıların önüne getirildiğine dikkat çekilen açıklamada, "Aynı zamanda belirli menfaatlerin arkasına sığınmış bazı lobilerin faaliyetleriyle tarih yanıltılmaya çalışılmaktadır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Her ne kadar, uluslararası hukuki normlarına göre, ABD Temsilciler Meclisi'nin alacağı kararın bir bağlayıcılığı olmayacaksa da tasarının kabul edilmemesi Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği açısından iyi değerlendirilmelidir. Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyanın jeopolitik ve jeostratejik önemi sebebiyle Türkiye'nin, komşuları ve çevre ülkeleriyle olan ilişkilerinin ne kadar önem arz ettiği bütün dünya ülkeleri tarafından bilinmektedir. Bu sebeple, AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı olarak en büyük temennimiz, Ortadoğu ve Kafkasya coğrafyasının huzurlu ve güvenliği geleceği için Türkiye'nin bugüne kadar yaptığı olumlu çalışmalarının iyi değerlendirilmesidir. Tasarının bir daha gündeme getirilmemek üzere oylamada reddedilmesi temenni edilmektedir."

Etiketler :