Karanlık Yapılara İlginç Mesaj

Karanlık Yapılara İlginç Mesaj

Emekli Org. Çetin Doğan’ın,“Mücadele şimdi başladı” sözleri, karanlık yapılara, ‘harekete geçin’ mesajı olarak yorumlandı.

Emekli Org. Çetin Doğan’ın,“Mücadele şimdi başladı” sözleri, karanlık yapılara, ‘harekete geçin’ mesajı olarak yorumlandı.

 

Yazdığı kitaplar ile Türkiye’de karanlık yapıların istihbarat oyunlarını deşifre eden eski savcı Gültekin Avcı, ‘Balyoz Darbe Plânı’ iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında sorgulanan ve daha sonra ‘Hükümeti devirmeye teşebbüs’ suçlaması ile çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konulan emekli Org. Çetin Doğan’ın, tutuklama kararının ardından sarf ettiği “Mücadele şimdi başladı” sözlerini, karanlık yapılara, ‘harekete geçin’ mesajı olarak yorumladı.

BU YOL, 28 ŞUBAT’A ÇIKACAK

Değerlendirmelerine Doğan’ın 28 Şubat sürecinde cuntacıların harekât konseptinin başında olan isim olduğunu hatırlatarak başlayan Avcı, “Bu operasyon; 28 Şubat sürecine hukuk eliyle atılan ilk kancadır. Bu yolun çıkacağı yer 28 Şubat’tır. Sadece 28 Şubat değil bugüne kadar ülkede meydana gelen tüm askeri darbeler bu soruşturma sayesinde sorgulanacaktır” dedi.

“DOĞAN, KARANLIK YAPILARI HAREKETE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Doğan’ın ‘mücadele şimdi başladı’ sözleri ile karanlık yapıları hareketlendirme gayreti içinde olduğunu vurgulayan Avcı, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Karanlık yapılar halen aktif. Bu yapılar hem kurumlar içersinde hem de sivil alanda faaliyetlerine devam ediyor. Dört koldan farklı liderler ile kaos planları üretmeye devam ediyorlar. Deşifre olan sıralı ‘Sarıkız’, ‘Ayışığı’, ‘Yakamoz’, ‘Eldiven’, ‘ İrtica eylem’ ‘Kafes’ ve ‘Balyoz’ planları bunun delilidir. Bu planlarda imzası olanların bir birleriyle iletişim halinde oldukları da nettir. Sonra bu planların hedefinin de aynı olduğu anlaşıldığından, benzer hedefleri olanlar karanlık odalarda yeni senaryolar yazmaya başlamıştır. Çünkü karşımızda ahtapot benzeri bir yapı var. İşte Çetin Doğan, tutuklandığında avukatları aracılığıyla 'Mücadele şimdi başladı' sözlerinin dışarıya yansıtılması bu yapılara açıktan mesajdır. Hukukun darbecilere yargı üzerinden verdiği mesajın ardından Doğan, antidemokratik yapıları hareketlendirmek istiyor.”

MESAJIN YERİ BELLİ, GERİ ADIM ATILMAMALI

“Bu mesaj önce Ergenekon’a ve aktif halde olan cuntayadır” diyen Avcı, “Bunların her zaman ‘a’ ve ‘b’ planı vardır. Deşifre oldukça da planların sayısı artar. Anlaşılan Doğan ‘b’ planının devreye sokulmasını işaret etti. Bundan sonra yapılacak her hamlenin anlamını da anlamış olacağız. Mesajı alanların ilk gerçekleştirecekleri, kara propagandadır. Süreci sulandırmak için her yolu deneyeceklerdir. Bunda başarılı olamazlarsa kaotik birtakım gelişmeler için düğmeye basacaklardır. Ancak asla geri adım atılmamalıdır. Geri adım atılırsa yürünemez hale gelinir” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT

 

Etiketler :