Karargahta Pazarlık mı Yapıldı?

Karargahta Pazarlık mı Yapıldı?

Balyoz Operasyonu sonrası Hükümet kanadından çok önemli bir isimle Karargah arasında deprem etkisi yapacak görüşme trafiği gerçekleşti.

Balyoz Operasyonu'nda gözaltına alınanlar arasında üst düzey eski komuta kademesinin olması ve muvazzaf paşaların bulunması sonrası Genelkurmay Karargahı ile Hükümet'in etkili bir ismi arasında kritik temaslar gerçekleşti.

Dün akşam saatlerinde Genelkurmay Karargahı'na Hükümetin en ağır toplarından bir Başbakan Yardımcısı davet edildi.

Davette, geçen hafta medyada çeşitli yazarlar tarafından dile getirilen “toplu olarak istifa etme” konusu bir koz olarak gündeme geldi. Murat Yetkin'in yazısında belirttiği “Karargahta Komutanlar kapandı ve toplantılar yapılmaya başlandı” ifadesindeki toplantının bir bölümüne komutanlarla birlikte Başbakan Yardımcısı da katıldı.

Toplantı sonrası sözkonusu Başbakan Yardımcısı verilen mesajları aldı ve tıpkı Dursun Çiçek olayında olduğu gibi İstanbul Başsavcılığı ile en üst düzeyde temas kurdu. Temasta Başbakan Yardımcısı, yapılan istekleri tıpkı Dursun Çiçek'in tutuklanmaması olayında olduğu gibi hükümetin kanaati şeklinde sunarak “devlet krizi, kurumlar arası kriz” vurgusunu kullanarak yoğun biçimde iletti.

Görüşmenin içeriğinde operasyon çerçevesinde alınan üst düzey kişilerin tutuklanmaya sevkedilmemesi yönünde yoğun baskı yapıldı. Ayrıca savcıların özel yetkilerinin tıpkı Erzurum Başsavcılığı örneğinde olduğu gibi kaldırılması da gündeme geldi.

Şimdi Ankara'nın derin kulisleri, Karargah/Başbakan Yardımcısı/İstanbul Başsavcılığı üçgenindeki bu olayla sarsılıyor. turktime

Etiketler :