Kararsızlar kararını verdi

Kararsızlar kararını verdi

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 25 ilde, 4 bin 743 kişiyle yaptığı referandum anketi referandumdaki son durumu ortaya koydu.

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 25 ilde, 4 bin 743 kişiyle yaptığı referandum anketi, 'evet' oylarının arttığını ortaya çıkardı. Araştırma sonuçlarına göre 'evet' diyenlerin oranı yüzde 54,1'e çıkarken 'hayır' diyenler ise yüzde 40,1'de kaldı. Araştırma 'yüz yüze görüşme yöntemi' kullanılarak 01 - 06 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Referandumdaki eğilimleri sorulan vatandaşların yarısından fazlası 'evet' diyeceğini açıklarken kararsızların oranı ise yüzde 5,8 olarak tespit edildi.

YÜZDE 4.7’LİK ARTIŞ OLDU

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra 'evet' diyeceklerin oranını bir önceki aya göre yüzde 4 artarak yüzde 57.4 olarak belirlendi. Geçtiğimiz ay yapılan ankette yüzde 10.5 olan kararsız seçmen oranı yeni ankette yüzde 5.8'e düştü. Tercih yapan yüzde 4.7'lik kararsız seçmenin 'evet' oylarını da arttırdığı ortaya çıktı.

ANDY-AR Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Acar, 'evet'i tercih eden bölgelerin ağırlıklı olarak Doğu, İç Anadolu ve Karadeniz bölgesi olduğunu belirtti. 'Hayır' sonucunda etkili olacağı tahmin edilen bölge ve kesimlerin başında ise  Ege, Trakya ve Akdeniz'in geleceğini ifade eden Acar, Marmara bölgesinde ise 'evet' oyunun hâkim olduğunu kaydetti. BDP'nin 'boykot' kararına ise sadece kırsal bölgedeki seçmen tarafından uyulacağının düşünüldüğünü söyledi.

Seçmen sayısının azlığı sebebi ile genel ortalamayı etkilemeyeceği düşünülen Güneydoğu Bölgesi'nden blok bir 'evet' sonucunu ortaya çıkacağını öngören Acar, İstanbul, Ankara ve Bursa'da 'evet', İzmir'de ise ağırlıklı olarak 'hayır' oyu çıkağının tahmin edildiğini söyledi.

BUGÜN

 

Etiketler :