Karayılan Kandil'deki yeni yapıyı açıkladı!

Karayılan Kandil'deki yeni yapıyı açıkladı!

Murat Karayılan KCK'daki değişikliğin sebebini ve yeni dönemin ipuçlarını açıkladı.

 KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın görevden alınıp yerine Cemil Bayık'ın getirilmesi dün gündeme bomba gibi düştü. Bu görev değişikliğinin neden olduğuna dair çok şey yazılıp çizildi. Bazı görüşlerde PKK'da ayrılığın başladığını ve silahlı mücadelenin yeniden başlayacağını savunurken bazı görüşlerde de bu değişikliğin çözüm süreci için olduğu kaydedildi.

İddiaları bitirecek en net açıklama ise yeni yönetimin ANF'ye verdiği röportajda saklı. KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Bese Hozat ve Cemil Bayık ile KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Murat Karayılan yaptığı açıklamalarında yeni sürecin ipuçlarını verdi.

Yaptıkları açıklamalarda genel kurulda yeni sürecin ayrıntılarını konuştuklarını ve yeni yol haritası belirlediklerini söylediler.

ÖCALAN YENİ SİSTEM GELİŞTİRDİ

10 yıldır sürdürdüğü KCK Başkanlığı görevini Cemil Bayık'a devreden Karayılan bu kongrenin olağanüstü olmadığını normal olduğunu iddia etti. Önemli kararlar aldıklarını söyleyen Karayılan Öcalan'ın yeni bir sistem geliştirdiğini ve kendilerinin de buna uyduklarını açıkladı.

Karayılan farklılıkların artık Öcalan'ın isteği üzerine eş başkanlık sistemi olduğunu KCK Genel Başkanının artık Abdullah Öcalan olduğunu ve 6 kişinin de yardımcıları olarak belirlendiğini söyledi. Daha öncesi sistemde KCK Genel Başkanlığı, KCK Başkanlık konseyinin olmadığını söyledi.

KOLTUĞU BIRAKMAYACAKSIN DİYE BİR ŞEY YOKTUR

Yaklaşık dokuz yıldır KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı yaptığını ifade eden Karayılan kendi sistemlerinde koltuk sahibi oldun mu koltuğu hiçbir zaman bırakmayacaksın anlayışının olmadığını söyledi.

YENİ MODEL GELİŞTİRİLDİ

Aslında dört yıl önce de değişikliğin olması için Öcalan'a başvurduklarını söyleyen Karayılan o dönem müsait olmadığını ancak şimdi yeni model geliştirdiklerini söyledi. Sistemlerinin demokratik karakterinden dolayı değişiklik yaptıklarını belirten Karayılan yeni yönetime başarı diledi.İNTERNETHABER.COM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.