Kardeş ülke Pakistan için yardım

Kardeş ülke Pakistan için yardım

Sel felaketiyle zor günler geçiren Pakistan halkına yardım amaçlı İslamic Relief dün Köln Stadthalle´de geniş çaplı bir program düzenledi.

Pınar Kibar/Almanya

Sel felaketiyle zor günler geçiren Pakistan halkına yardım amaçlı İslamic Relief dün Köln Stadthalle´de geniş çaplı bir program düzenledi. Programa Türkiye´den yazar Dr. Senai Demirci ve Murat Göğebakan´da teşrif ettiler. Programa katılan İslamic relief Almanya başkanı Tarek Abdelalem açılış konuşmasında; „Pakistan tarihinin en büyük felaketiyle karşı karşıya gelmiştir. Dünya medyası bundan yeterince bahsetmedi, ama bizlerin yani İslamic relief´in hedefi 20 mio. Euro toparlaya bilmektir” dedi.

Kasablankalı sanatcı Saad Chemari, Efendimiz(a.s.)´a ithafen yazmış olduğu ilahileri ile misafirleri ağlattı.

Programın ilerleyen saatlerinde sahne alan Dr. Senai Demirci´nin konuşması, salonda bulunan misafirleri kimi zaman güldürdü kimi zaman da düşündürdü. Konuşmasın da daha çok Kûran ve infak´tan söz etti. “Kûran-ı Kerim´i kimse yakamaz” diyerek 11 Eylül´de yakmak isteyenlere de mesaj gönderdi. Ayrıca programın açık artırma bölümün de kendisine ait  kaşkolunu da misafirlerden birisine hediye etti.

Sanatçı Murat Göğebakan´ın son sahne almasına rağmen salon tıklım tıklımdı. Sanatcı kendine has tarzıyla misafirleri coşturdu ve bazen de anlattığı fıkralar ile kahkahalara boğdu.

Program sunucusu Ömer Aslan´nın okuduğu muazzam kırat ile program son buldu. Katılanlar evlerine yardım etmenin vermiş olduğu huzur ve rahatlık ile ayrıldılar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :