Kardeşlik programının 3.sü yapıldı

Kardeşlik programının 3.sü yapıldı

ÖNDER Eğitim Komisyonu tarafından 3.sü yapılan organizasyonla Anadolu’daki imam-hatipli öğrenciler İstanbul’a geldi.

ÖNDER Eğitim Komisyonu tarafından 3.sü yapılan organizasyonla Anadolu’daki imam-hatipli öğrenciler İstanbul’a geldi.

İlki Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan imam-hatipli öğrencilerin İstanbul’a davet edilmesiyle başlayan ve görülen talep üzerine ikincisi Anadolu’nun her yerinden imam-hatiplilerin buluşmasıyla gerçekleşen “Kardeşim Dedim” organizasyonunun 3.sü yapıldı. İstanbul’da tarihi ve turistik yerlere yapılan gezilerin yanı sıra, çeşitli kültür ve eğitim seminerleri, spor faaliyetlerine katılacak olan öğrenciler 5 gün 5 gece İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)’in misafiri oldular. Yeni arkadaşlıkların doğduğu, imam-hatiplilik ruhunun, şuurunun pekiştiği ve İstanbul’u hiç görmemiş öğrencilere medeniyetlerin başkenti İstanbul’u görme şansı veren organizasyonun 3.sü yine yoğun ilgiyle karşılandı. Organizasyonun bu yılki koordinatörlüğünü İstanbul İmam-Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İSTİMDER) üstlendi.

Giderek artan bir ilgiyle senede 2 defa yapılmaya başlanan organizasyonun etkinlikleri arasında İstanbul’un simgeleşen yerlerine geziler, sosyal ve sportif faaliyetler, eğitim seminerleri, okuma saatleri gibi programlar yer aldı. “Kardeşim Dedim” sloganıyla yola çıkılan organizasyonda Ayasofya, Topkapı Sarayı, Çamlıca Tepesi,  Panorama Müzesi, Minyatürk gibi birçok yere yapılacak gezilerin yanı sıra, tenis, Kur’an, Hadis ve kitap okuma programları yer aldı. Bu programlarda öğrencilere ÖNDER Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Demir ve Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Özşahin eşlik etti.

Tüm giderlerin ÖNDER tarafından karşılandığı organizasyon okulları tarafından; onur kurulu üyeleri, okul temsilcileri, ders ya da önemli yarışmalarda başarı kazanmış öğrenciler arasından seçilen öğrencilere yönelik gerçekleştiriliyor.

“Türkiye imam-hatiplilerin eliyle bir bütün olacak”

Son gece verilen yemekte öğrenciler ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ÖNDER Eski Başkanı İbrahim Solmaz, Beyoğlu Belediye Başkanı A. Misbah Demircan ve ÖNDER Yönetim Kurulu ile bir araya geldiler. Yemekte söz alan ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut öğrencileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “bu buluşma Türkiye’nin özlediği, toplumun her kesiminde görmek istediği buluşmadır. İmam-hatipli öğrencilerin arasında oluşan bu kaynaşma imam-hatiplilerin elleriyle tüm Türkiye’ye yayılacaktır. Türkiye’nin bütünlüğünü, kardeşçe bir arada yaşanmasını sağlayacak olan gençler imam-hatipli gençlerdir. Kardeşim Dedim Projesi bu düşünceden hareketle hayata geçirilmiş ve meyvelerini beklediğinin de ötesinde almıştır” dedi.

Korkut’un ardından konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı A. Misbah Demircan, “’Kardeşim Dedim’ Projesi’ni çok önemsiyoruz. Buna benzer bir başka proje de biz gerçekleştireceğiz. Bu anlamda sizin projeniz hem bize fikir verecek hem de bundan sonra “Kardeşim Dedim” Projesi için elimizden gelen ne varsa yapacağız” şeklinde konuştu. “Bu mozaiği İstanbul’da görmek çok önemli” diyen Demircan, “burası bütün medeniyetlerin beşiği, Anadolu’daki öğrencilerimizin burada bir araya gelmesi bu yüzden manidar. öğrencilerin hayal kurması, vizyon geliştirmesi ancak böyle bir şehri tanıdıktan sonra tam anlamıyla gerçekleşebilir ” diyerek sözlerine devam etti.

Yemek sonunda Korkut, Demircan’a imam-hatiplilere olan destekleri dolayısıyla bir plaket takdim ederek teşekkür etti.

Organizasyon bir kardeşlik gecesi ile taçlandırıldı. İSTİMDER Genel Başkanı Murat Şahin düzenlenen gecede “sizin birleşen elleriniz İslam coğrafyasına yön verecek, dünyayı yönetecek, daha önce Filistin’e, Irak’a uzanan elleriniz birleşerek zulüm gören bütün coğrafyalara ulaşacak” dedi. Gecede çok sayıda hayırsever tarafından bağışlanan çeşitli hediye paketleri öğrencilere takdim edildi.   

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :