Karne coşkusu: Yıldızlı Pekiyi

Karne coşkusu: Yıldızlı Pekiyi

İlk ve ortaöğretimde eğitim alan 16 milyon öğrenci dün karnelerini alarak 3 ay sürecek yaz tatiline ‘merhaba’ dedi. Yeni eğitim öğretim yılı 19 Eylül’de başlayacak.

ÖĞRENCİLER, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunu dün büyük bir coşkuyla tamamladı. Yaklaşık 16 milyon öğrenci karne alarak 3 ay sürecek tatile adımını attı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı takvime göre 2011-2012 eğitim-öğretim yılı, 19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak. Okula yeni başlayacak anaokulu ve ilköğretim birinci sınıf öğrencileri 12-16 Eylül’de ‘uyum programı’na alınacak. İlköğretim ve lise son sınıf öğrencileri mezun olmalarının yanı sıra, yaz tatilinde her yıl olduğu gibi sınava girme, sonuçlarını öğrenme, tercih yapma ve kayıt heyecanı da yaşayacak. Lise son sınıf öğrencilerinin bazıları, bugünden itibaren bir sonraki hafta da dahil Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) katılacak. Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan LYS, Matematik Sınavı (LYS-1) ile başlayacak. İlk basamağa 624 bin 48 aday girecek. İlköğretim öğrencilerinden 7. sınıflar 5 Haziran’da, 8. sınıflar ise 4 Haziran’da Seviye Belirleme Sınavları’na (SBS) katılmıştı. 8. sınıfların katıldığı SBS sonuçları 7 Temmuz’da, 7. sınıfların sonuçları ise 5 Ağustos’ta açıklanacak. 8ELİF TUNCA İSTANBUL

İLK ‘AFERİN’ BAKANDAN

‘Feda edecek tek öğrencimiz yok’

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu dün Hekimoğlu Ali Paşa İlköğretim Okulu’ndaydı. Eğitimde en iyinin hedeflendiğini belirten Çubukçu “Feda edecek tek öğrencimiz yok” dedi. Çubukçu öğrenci ve velilere “Karnelerde arzu edilmeyen notlar olabilir, bu telafi edilebilecek bir şeydir. Asıl önemli olan, sistemli ve düzenli çalışmayı sürdürmektir” tavsiyelerinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.