Özbekistan'da olimpiyattan dönen sporculara coşkulu karşılama

Özbekistan'da olimpiyattan dönen sporculara coşkulu karşılama

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda 13 madalya kazanarak önemli bir başarı elde eden Özbekistanlı sporcular için Taşkent'te karşılama töreni yapıldı.

TAŞKENT (AA) - Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılan 2016 Olimpiyat Oyunları'nda 13 madalya kazanarak önemli bir başarı elde eden Özbekistanlı sporcular için Taşkent'te karşılama töreni yapıldı.

Olimpiyatlarda 4 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalyaya ulaşan Özbekistan'ın olimpiyat kafilesi, Taşkent Havalimanı'nda Başbakan Şavkat Mirziyayev, hükümet üyeleri, yakınları ve taraftarlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Törende konuşan Özbekistan Senatosu Başkanı Nigmatulla Yoldaşev, ülke tarihinin en fazla olimpiyat madalyasını kazanan sporcuları kutladı.

Rio'da 13 madalya ile takım olarak 21. sırada yer aldıklarını belirten Yoldaşev, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri arasında ikinci, Orta Asya ülkeleri arasında ise birinci sırada yer aldıklarını ifade etti.

Özbek sporcular da elde ettikleri madalyaları Özbekistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümüne armağan ettiklerini dile getirdi.

Daha sonra Taşkent caddelerinde otobüslerle tur atan sporculara vatandaşlar tarafından sevgi gösterilerinde bulunuldu.

 

- Madalya kazanan sporculara para ödülü

 

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, yayımladığı kararname ile Rio Olimpiyatları'ndan madalya ile dönen sporcuların ödüllendirilmesini kararlaştırdı.

Buna göre, her bir sporcuya altın madalya için 200 bin dolar, gümüş madalya için 100 bin dolar, bronz madalya için 75 bin dolar verilecek.

Özbekistan, Rio Olimpiyatları'na 30'a yakın spor dalında 70 sporcu ile katıldı. Boksta Hasanbay Dostmatov, Şahabiddin Zoirov ve Fazliddin Gaipnazarov ile halterde Ruslan Nuruddinov altın, boksta Şahram Giyasov ve Bektemir Melikoziyev gümüş, yine boksta Muradcan Ahmadaliyev ve Rüstem Tolaganov, judoda Rişod Sobirov ve Diyorbek Orazboyev, serbest güreşte İhtiyar Navrozov ve Magomed İbragimov ile grekoromen güreşte Elmurad Tasmuradov bronz madalya kazandı. Bu sporcular, elde ettikleri 13 madalya ile Özbekistan'ın Rio'da 21. sırada yer almasını sağladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 2012 yılında gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarına 56 sporcuyla katılan Özbekistan, bu turnuvayı bir altın ve üç bronz madalyayla tamamlamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.