Kartal Demirağ'a Para Gönderen Kim?

Kartal Demirağ'a Para Gönderen Kim?

TBMM Susurluk Araştırma Komisyonu Üyesi Fikri Sağlar, Anadolu Bankası'nın dolandırılmasıyla ilgili kurulan Horzum Araştırma Komisyonu'nun, Turgut Özal'ın suikastına kadar ulaştığını söyledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, 1998 yılında Turgut Özal ile Eşref Bitlis'in öldürülmeleriyle ilgili Meclis Araştırma Önergesi verdiğini hatırlattı ve bunların hepsinde kuşkular olduğunu ifade etti. Özal'ın öldürülme teşebbüsünün çok önemli olduğuna dikkat çeken Sağlar, şunları söyledi: "Asıl araştırılması gereken bir kontgerilla, bir ülkenin başbakanına, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi içerisinde ender rastlanan başbakanlara yapılan suikaste muhatap olmuş olan Özal suikastidir. Başlı başına araştırılması gerekendir; ölümünün sorgulanmasından daha önce. Bu suikastın araştırılmasıyla ilgili ben, Bülent Şemiler ve Kemal Horzum Araştırma Komisyonu sırasında bu çalışmayı iki yıl boyunca yaptım. Ulaştığımız yer çok ciddi yerdir. 

Kartal Demirağ 'ın nerelerde eğitim aldıklarını o zaman gayet iyi görmüştük. Asıl üzerine gidilmesi gereken mesele odur. Anadolu Bankası'nın dolandırılması dolayısıyla komisyon kuruldu. Fakat burdan Turgut Özal'ın suikastına kadar ulaşıldı. Çünkü Kemal Horzum'un Kartal Demirağ'a para gönderdiği tespit edildi. Özal'ın oluşturduğu araştırma komisyonu; devlette, Başbakanlıkta oluşturulan bir komisyon tarafından tespit edildi. Dolayısıyla komisyon o tarafa doğru çalışmalarını sürdürdü."

CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.