Kasımpaşa 2 - 1 Beşiktaş

Kasımpaşa 2 - 1 Beşiktaş

Beşiktaş, Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olarak zirve yarışında önemli bir yara daha alırken, karşılaşmanın son dakikalarında sahaya giren bir taraftar Fernandes'e saldırdı. Almedia ve Motta da kırmızı kart görerek oyun dışında kald

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında zirvenin en yakın takipçilerinden Kasımpaşa ve Beşiktaş kozlarını Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda paylaştı.

 

Kasımpaşa, 3. dakikada 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Beşiktaş’ı ikinci yarıda Halil ve Scarione’nin attığı gollerle 2-1 mağlup etti. Kasımpaşa bu galibiyetle puanını 30’a çıkartırken,  Beşiktaş 26 puanda kaldı.

Son bölümü büyük olaylara sahne karşılaşmanın 81. dakikasında sahaya giren taraftar Fernandes’e tekme atarken, saha karıştı. Beşiktaş’ta Motta sahaya giren taraftara vurduğu için kırmızı kart görürken, Almeida da bu pozisyon sonrasında ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart gördü ve Beşiktaş sahada 9 kişi kaldı. Maçın 30. dakikasında ise sahalarda belki de daha önce hiç görülmemiş bir olay yaşandı. Donk, sahaya atılan ikinci topu elinde tutarken, ceza sahası içinde pozisyona giren Almieda şut çekmek üzereyken elindeki topu diğer topun üzerine attı.

Ligde son 2 hafta sahadan beraberlikle ayrılan Beşiktaş, maça Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, Motta, Hutchinson, Necip, Fernandes, Oğuzhan, Olcay ve Almeida ilk 11’i ile başlarken; ev sahibi Kasımpaşa ise Isaksson, Orhan, Yalçın, Donk, Sancak, Viudez, Castro, Kerem, Halil, Scarione ve Malki ilk 11’i ile sahada yer aldı.

 

Beşiktaş karşılaşmaya çok hızlı başladı. İlk dakikalarda rakip kalede baskı kuran siyah beyazlılar 3. dakikada Almeida’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Kasımpaşa savunmasının uzaklaştırdığı top ceza yayı üzerinde Oğuzhan Özyakup’un önünde kaldı. Oğuzhan’ın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Olcay Şahan yerden verdiği pasla topu Almeida’ya gönderdi. Boş pozisyondaki Portekizli futbolcu dokunarak topu Kasımpaşa ağlarına gönderdi ve Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 30. dakikasında çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Sahaya ikinci bir top girerken, Donk topu eline aldı. Donk topu elinde tutarken Beşiktaş atağı gelişti. Almeida ceza sahası içinde boş pozisyonda şut çekmeye hazırlanırken Donk elindeki topu diğer topun üzerine attı. Hakem bu pozisyonda Donk’a sarı kart gösterdi ve oyun da hava atışı ile başladı.

Siyah beyazlılar 40. dakikada çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Kasımpaşa savunmasının yaptığı hatayla topu kazanan Oğuzhan, rakip ceza sahası içine sarkan Almeida’yı topla buluşturdu. Portekizli futbolcu boş pozisyondaki Olcay ve Oğuzhan’ın olduğu yere doğru topu gönderdi, ancak iki oyuncu da hamle yapmakta gecikince Orhan Şam araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmazken, Beşiktaş soyunma odasına Almeida’nın attığı golle 1-0 önde gitti.

Maçın ikinci devresine Kasımpaşa adeta golle başladı. Donk ceza sahası dışında Atiba’yı geçtikten sonra pasını Malki’ye verdi. Malki tek top oynayarak ceza sahası sol çaprazındaki Halil Çolak’ı topla buluşturuyor. Halil bekletmeden gelişine vuruşunu yapıyor ve top kaleci Tolga’nın üzerinden Beşiktaş ağlarıyla buluşuyor: 1-1.

Beşiktaş kalesine etkili gelmeye devam eden Kasımpaşa, 71. dakikada Scarione’nin golüyle 2-1 öne geçti. Kerem Şeras ceza sahası sağ çaprazından içeriye ortasını yapıyor. Ersan Gülüm’ün kafayla karşıladığı top birkez daha Kerem Şeras’ın önünde kaldı. Kerem bekletmeden topu altıpas üzerinde Scarione ile buluşturuyor. Scarione’nin sert şutunda top Beşiktaş ağlarına gitti ve Kasımpaşa 2-1 öne geçti.

Kalan sürede başka gol olmazken, karşılaşma Kasımpaşa’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.    

ROTAHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.