Kassam'ın Batı Yaka Halkına Mesajları

Kassam'ın Batı Yaka Halkına Mesajları

Şehid İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın düzenlediği son basın toplantısı ve ilk saftaki askeri liderlerin konuşmaları çeşitli alanlarda birçok önemli mesaj barındırıyordu...

Hatim El-Muhtesib

Şehid İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın düzenlediği son basın toplantısı ve ilk saftaki askeri liderlerin konuşmaları çeşitli alanlarda birçok önemli mesaj barındırıyordu. Batı Yaka'nın El-Kassam'ın son basın toplantısında en belirgin şekilde yer alması dikkatimi çekti. Basın toplantısında siyasi ve medyatik "bombalar" içerdiği için bazıları tarafından "tehlikeli" görülebilecek mesajlar vardı. Bu mesajlar, pusuda bekleyen düşmanlar ve aynı şekilde ilerleyişin önüne geçmek isteyenler için şok ediciydi ve tam vaktinde geldi. Furkan Savaşı'nın yıldönümünü ve Hamas'ın kuruluş yıldönümünü yaşıyoruz. Batı Yaka'daki Hamas üyeleri baskı ve terörle karşı karşıya. İsrail, Gazze Şeridi'nde ablukaya alınan Filistin halkına yeni bir savaş açma tehditleri savuruyor. Böyle bir ortamda Batı Yaka'daki halkımıza yöneltilen mesajlar şu şekildeydi:

Birinci mesaj, İzzeddin El-Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Ed-Dayf "Ebu Halid"den: "Bizler Allah'ın izniyle zafer ve üstünlükle vaad olunduk. Zaman ne kadar uzarsa uzasın, yaralar ne kadar çoğalırsa çoğalsın, fedakarlıklar ne kadar büyürse büyüsün, geride kalanlar ne kadar geride kalırsa kalsın, yakınlar ne kadar ihanet ederse etsin ve caniler ne kadar işbirliği yaparsa yapsın bu vaad geçerlidir. Bunu sadece kelimelerde kalacak bir söz olarak söylemiyoruz. Bilakis güpegündüz güneşi gördüğümüz gibi zaferi görüyoruz. Bizler bugün tarihimizi gayretlerimiz ölçüsünce yazıyorken, yapılan fedakarlıkları saymaya sayfalar ve kelimeler yetmiyor. Fakat tarih kanla, yaralarla, acılarla, cihadla, ribatla ve mücadeleyle yazıldı." Ed-Dayf, ümit ve pembe rüya gibi yeniden ortaya çıkarak içimizdeki zafer şarkısını ve hakimiyetin yakınlığı inancını diriltiyor. Ey Batı Yaka halkı. Ed-Dayf size diyor ki, sabredin ve sebat gösterin. Bilin ki, sizin yaranız bizim yaramızdır. Sizin acılarınız bizim acılarımızdır. "Abbas ve İsrail" ikilisinin baskılarına rağmen gelecek döneme siz damganızı vuracaksınız. Bu nedenle cihadımızda ve tugaylarımızın eylemlerinde en belirgin sizdiniz.

Ed-Dayf'ın mesajı kısa ve öz olsa da pusuda bekleyen düşmanlar için korkutucuydu. Genel komutan, Allah onu korusun, "Hamas'ın askeri başı" veya diğer bir deyişle "Hamas'ın Savaş Bakanı" fiilleriyle vatanseverlik ve hatta insanlık sınırlarını aşan "Müller'in çocukları"nı tehdit etti. Ebu Halid, bu mesajıyla Batı Yaka'daki güvenlik birimlerine Hamas'ın yavaş yavaş Batı Yaka sınırına yaklaşmakta olduğu yönünde "güvence verdi". Hainlerin ve canilerin hesaba çekileceği günün artık "mümkündür" hanesinde olduğunu söyledi. Zafer, ey kardeşlerim, Ed-Dayf'ın gözünde doğması yakın bir güneştir. Ancak acılarla ve yaralarla parlayan bir ışıktır.

İkinci mesaj, El-Kassam Tugayları Genel Komutanı'nın yardımcısı Ahmed El-Ca'beri'den geldi: "Gözlerimiz daima Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya dönük olacak. Sadece Gazze sınırları içiyle sınırlı olmayacak. Direniş projemiz, daima olduğu gibi er ya da geç gasbedilen tüm topraklarımıza uzanacak." El-Ca'beri'ye göre pusulanın doğrultulmaya ihtiyacı yok. Hiçbir şekilde de değiştirilmez. Yön, Mescid-i Aksa. Araç ise, her çeşidiyle cihad. Düşman, toprakları işgal eden ve Filistin'in en değerli mekanını, Mescid-i Aksa'yı gasbedenlerdir. Sabırları ve cihatları nedeniyle Kudüs halkına selam olsun. Şehadet eylemcisi Alâ Duheym'in kavmi! Tüm övgüler ve saygılar sizin hakkınızdır. Siz, ikinci intifâdanın meşalesisiniz. Sizler Kudüs başkaldırılarını ateşleyenlersiniz. Özgürlük savaşının kıvılcımı sizden çıkacak. Siyonist gaspçılara karşı direnişinizi sürdürün.

Üçüncü mesaj, "Siyonistlerin Cerrahı" Ebu Ubeyde'nin silah arkadaşlarından: Bizim Hamas olarak yolumuz silah yoludur. Eylemleriniz, Batı Yaka'daki güvenlik güçlerinin baskısına rağmen ateşi sönmeyecek kanaatinizin doğal bir sonucudur. Kovalamaca, tehcir, baskı, gözaltı ve acılara rağmen Hamas ve askeri kanadı Batı Yaka'da hâlâ sarsıcı eylemler gerçekleştirebilecek güçtedir. "Kassam'ın ateş seli operasyonları" bu eylemlerin sonuncusu olmayacaktır. İzzeddin El-Kassam Tugayları, aynı zamanda Gazze Şeridi'ne yönelik muhtemel bir Siyonist ahmaklığa da karşı koyabilecek güçtedir. Hamas, savaştan alınması gereken dersleri çok iyi aldı. Halkımızı ve mübarek Filistin projesini savunmak için çok iyi hazırlandı.

Dördüncü mesaj ise, Batı Yaka'daki İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden ve esirlerinden. Onlar size diyorlar ki, yol zorluğuna rağmen kolaydır. Acılara rağmen tatlıdır. El-Kassam'ın Batı Yaka'daki yolculuğu yaklaşık yirmi yıl önce başlamıştır ve tüm işgal altındaki Filistin toprakları işgalden kurtulana kadar da devam edecektir. Ey Batı Yaka halkı! Sessizce inşa etmeye başlayın. Planlı bir şekilde kişisel çalışmalar yapın. Bilin ki biz, halkımızın geleceğini belirleyecek tarihi bir aşamadayız. Bu aşamanın sonunda işgal yok olacak, İslam ve Müslümanlar hakim olacak.
,

tevhidhaber.com

 

Etiketler :